Polis her yerde bu aracı arıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Şubat 25 2016
Ankara, İstanbul ve Adana’daki eylemlerde kullanılan bombalı araçları satan Arap Yakut, önceki gün İstanbul’da yakalanarak Ankara’ya getirildi. Polis şimdi tamponu kırık 34 HF 3100 plakalı VW Golf marka bir aracın peşine düştü

Ankara’da TSK’ya ait servis araçlarına yönelik bombalı araç saldırısından sonra soruşturmaya başlayan polis, 34 HF 3100 plakalı VW Golf marka bir aracın peşine düştü.
Bu aracı PKK’lılara satan Arap Yakut, önceki gün İstanbul’da yakalanarak Ankara’ya getirildi. Yakut’un sattığı araçlardan üçünün Ankara, İstanbul ve Adana’daki eylemlerde kullanıldığı belirlenirken, bir araç ise aranıyor.
Ayrıca, il emniyet müdürlüklerine yazı gönderen Emniyet Genel Müdürlüğü, 42 PRS 60 plakalı aracın yakalanmasını istedi. EGM’nin yazısında çalıntı olan aracın içinde Suriye Gizli Servisi’yle bağlantlı iki YPG’linin bulunduğu ihbarının geldiği belirtildi.
Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın personelini taşıyan servislere yönelik gerçekleştirilen ve 29 kişinin hayatını kaybettiği terör eylemini soruşturan polis, yeni bir kişinin varlığını ortaya çıkardı.
Önceki gün İstanbul’da gözaltına alınan ve gizlice Ankara’ya getirilen Arap Yakut adlı kişinin Ankara saldırısının kilit isimlerinden Kudbettin Onur’la bağlantısı olduğu ve ikiz plaka hazırladığı anlaşıldı.
Milliyet’in aldığı bilgiye göre, Hasan Aysen ve Uğur Yüce ile birlikte gözaltına alınan Arap Yakut’un, 4 araç için PKK’ya ikiz plaka hazırladığı anlaşıldı. Bu araçlardan üçü, Ankara, İstanbul ve Adana’da örgüt tarafından eylemlerde kullanılırken, 4. aracın henüz bulunamaması polisi alarma geçirdi. İstanbul’daki aracın Sultanbeyli’de karakol önünde patladığı, Adana’da ise yol kenarında patlatıldığı ancak herhangi bir zarar oluşmadığı öğrenildi.
Sağ tamponu kırık
Şüpheli Yakut’un ikiz plaka hazırladığı 34 HF 3100 plakalı VW Golf marka aracın tüm ülke genelinde arandığı belirtildi. Söz konusu araçla ilgili Ankara’daki eylemin hemen ertesi günü Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Dairesi’nde uyarı yazısı gönderildiği ortaya çıktı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Nefret operasyonu: 81 kişi gözaltına alındı2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Yandaş gazeteciden Hadise'ye 'İran' ayarı4.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı5.Boydak ailesinden Elif Boydak Bozdağ da cezaevine konuldu
6.Kasım Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu: Elinde 25 kişilik ünlü listesi var7.550'den fazla can kaybı, 11 bine yakın gözaltı... İran'da durum ağırlaşıyor8.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!9.Commerzbank’tan 3 aylık dolar tahmini10.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







