4 mültecinin öldüğü fabrika yangınına ilişkin bilirkişi raporu ortaya çıktı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 11 2019
Kocaeli'deki fabrika yangınına ilişkin bilirkişi raporunda itfaiyenin daha önce yaptığı uyarılara uyulmadığı ortaya çıktı. Raporu HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu TBMM'de duyurdu.
Kocaeli'de 4 mülteci işçinin yanarak hayatını kaybettiği fabrika yangında, yangın söndürme sistemi vanalarının kapalı olduğu, itfaiyenin daha önce yaptığı uyarıya rağmen önlem alınmadığı ortaya çıktı.
Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde bulunan Akpınar Tekstil fabrikasında yaşanan yangına ilişkin bilirkişi raporu tamamlandı. 4 mülteci işçinin yanarak hayatını kaybettiği fabrikadaki yangına ilişkin hazırlanan rapor, facianın göz göre göre geldiğini açığa çıkardı. HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bugün Mecliste yaptığı basın toplantısıyla bilirkişi raporunu gün yüzüne çıkardı.
"VANALAR KAPALI, İŞÇİLER SİGORTASIZ"
Rapora ilişkin Mecliste düzenlediği basın toplantısında konuşan Gergerlioğlu, uzmanlara göre havalandırma sisteminde, denetimlerde kontrolsüzlük olduğunu ve bu nedenle yangının çok hızlı bir şekilde yayıldığını söyledi. Yaşanan yangının önlenebilir olduğunu vurgulayan Gergerlioğlu, heyet raporunda 1 ay öncesinde aynı yerde aynı sebepten ötürü yangın olduğunu belirterek, "Raporda 3 ana vananın kapalı olduğu, hiçbir şekilde erken müdahale sisteminin bulunmadığı yer alıyor. Özellikle havalandırma sisteminde meydana gelen toz yangınları son derece hızla yayılan ve söz konusu materyalin cinsine bağlı olarak patlamalara neden olabilecek karakterde. Kapalı olan vanalar yağmurlama sisteminin çalışması engellemiş, ilgili aparatlardan kurtularak çökmesine neden olmuş. Alt katlardan başlayan yangın, üst katlara çıkarak kontrol edilemez hale gelmiş" ifadelerini kullandı.
Baştan sona hataların ve denetimsizliğin olduğunu belirten HDP'li Gergerlioğlu, "Ne bakanlık denetim yapmış, birisi gelmiş fabrika kiralamış, yangın uyarı sistemi çalışmıyor, bir de başka yere kiralamış. Bunun mevzuata uygun olup olmadığı belli değil. Taşeron işçiler doldurulmuş, bunlara yangın eğitimi verilmemiş. Çalışma izni olmayan işçiler var" dedi.
<
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok3.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı4.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!5.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu
6.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı7.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası8.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?9.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!10.Varan 3: Bu kez Rus İHA'sı Balıkesir'de ortaya çıktı

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN
ÇOK OKUNAN HABERLER

Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakı...

Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önc...

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!

13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onlar...


