Erdoğan'a şok!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 17 2019
Bin küsur odalı Saray'da 2 Eylül'de yapılacak adli yıl açılış merasimine katılmayacağını açıklayan baro sayısı 41'e yükseldi. Yargıtay'ın davetine şu ana kadar sadece üç baro icabet etti.
Saray'da 2 Eylül'de gerçekleştirilecek adli yıl açılış merasimi için İzmir Barosu'nun ilk ret cevabının ardından 40 baro daha Yargıtay tarafından yapılan daveti reddetti.
Türkiye Barolar Birliği (TBB) ise törene katılacağını açıkladı.
Adli yıl açılış töreni 2 Eylül'de Ankara Beştepe'deki Saray'da gerçekleştirilecek. Yargıtay da Türkiye'deki barolara törene katılmaları için davet gönderdi.
41 BARO DAVETİ GERİ ÇEVİRDİ
Yargıtay'ın davetine 41 barodan ret cevabı geldi. Ayrıca ret cevabı verecek baroların sayısının artabileceği de ifade edildi.
Bugün İzmir Barosu tarafından Türkiye Barolar Birliği’ne hitaben yapılan açıklamada, “İzmir Barosu 111 yıldır olduğu gibi bugün de hiçbir muktedirin önünde eğilmeyerek, temel hak ve özgürlüklerin korunması, demokrasi, insan hakları ve evrensel hukuk ilkelerinin uygulanması için erkler ayrılığı mücadelesini sürdürmektedir." denildi.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu (sağda), artık Erdoğan'ı coşku ile alkışlıyor. İzmir Barosu, Feyzioğlu'na, "Bizi temsil etmiyorsunuz. Meşruiyetinizi kaybettiniz." mesajı yolladı.
Açıklama şöyle devam etti: "Cumhurbaşkanlığı Kongre ve Kültür Merkezi’nde yapılacak olan adli yıl açılışına katılma kararı alarak nezdimizde meşruluğunuzu yitirmiş olduğunuzdan, düzenlenecek törende İzmir Barosu’nu temsil etmediğiniz hususunu bilgilerinize sunarız.”
ŞU ANA KADAR ÜÇ BARO "KATILACAĞIZ" DEDİ
Merasime Türkiye Barolar Birliği’nin yanısıra üç baro katılacağını açıkladı. Buna göre Elazığ, Çorum ve Rize Baroları 2 Eylül'de Saray'da olacak.
Davete henüz cevap vermeyen Diyarbakır Barosu
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'
6.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'7.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!8.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?9.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru10.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturm...


