41 gün önce kaçırılan Önder Asan gözaltında çıktı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Mayıs 13 2017
1 Nisan 2017 tarihinde Ankara Şentepe'de gündüz vakti kaçırıldığı ortaya çıkan ve 41 gündür ailesinin kendisinden haber alamadığı Önder Asan'ın esrarengiz bir şekilde Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Şube Müdürlüğünde gözaltında olduğu ortaya çıktı
Önder Asan'ın gözaltında olduğu eşi Fatma Asan tarafından Twitter'dan duyurulurken 41 gün önce kaçırılan Önder Asan'ın Organize Şube Müdürlüğünde gözaltında olması bir çok soruyu beraberinde getirdi.
KAÇIRILDI MI YOKSA GÖZALTINDA MIYDI?
Bu durum iki ihtimali akıllara getiriyor. Önder Asan 41 gündür kayıtsız olarak Polis tarafından gözaltında tutuldu veya MİT tarafından kaçırılıp olaylar çığırından çıkınca polise teslim edildi.
OHAL şartları ile dahi 40 günlük gözaltı süresi mümkün olmadığından MİT tarafından kaçırıldığı anlaşılan Önder Asan'ın son liste kumpaslarına alet edilmek istendiği değerlendiriliyor. Kaçırılıp alıkonulan mağdurlar üzerinden suç algısı oluşturularak, geçtiğimiz hafta boyunca yüzlerce insan dijital liste uydurması ve mahrem imam saçmalığı ile gözaltına alındı, tutuklandı. MİT daha önce kendi oluşturduğu bylock listelerini de polise verip onbinlerce kişinin kanunsuz olarak ihraç ve tutuklanmasına neden olmuştu.
Bu faaliyetler, MİT kanuna aykırı olduğu gibi uluslararası sözleşmelere, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ve CMK hükümleri dahil tüm mevzuata aykırılık teşkil etmektedir. TCK kanunu açısından açık bir şekilde suç teşkil etmekte, açıkça soykırım fiilleri işlenmektedir. Faillerin şahsi sorumluluğunun yanında, açıklamaları ile olaylardan en azından haberdar olduğu anlaşılan hükümetin sorumluğu bulunmaktadır.
OHAL YASASI HUKUKSUZ KAÇIRMALARA ZEMİN HAZIRLADI
Hükümetin her üç ayda bir MGK tavsiyesi ve Bakanlar kurulu kararı ile uzattığı OHAL yasası devletin güvenlik kurumlarına sözde adaleti maddi gerçekleri ile ortaya çıkarmaları gerekçesi ile çıkarılırken son süreçte kamuoyuna yansıyan kaçırma ve suç uydurma olayları OHAL yasasının devlet aygıtları tarafından yapılan hukuksuz faaliyetlere bir zemin olarak kullanıldığı sorusunu akla getirmektedir.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı2.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!3.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon4.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!5.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar
6.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi7.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları8.Trump'ın, Venezuela petrol planı hangi aşamada? işte son durum!9.Ünlü firmalara 'altın ithalat kotasını deldin' operasyonu10.Bebek Otel'e jandarma 200 kişilik ekiple baskın yaptı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyare...

Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıl...

Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerin...

Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutukla...

Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’d...


