"7 kişi yoğun bakım sırasında öldü, her 5 sağlıkçıdan biri pozitif"
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 26 2020
SES Batman Şubesi Eş Başkanı Deniz Topkan kentte geçen hafta 7 kişinin yoğun bakım ünitesi sırası beklerken öldüğünü söyledi.
Günde ortama 350 pozitif vakaya rastlandığı ve filyasyon ekiplerinin 40 bin kişiyi takip ettiği Batman’da hastanelerin yoğun bakım ünitelerinde yer kalmadı. Sınırlı sayıda test yapılabilen kentte artan vaka sayıları karşısında oluşan tepkiler üzere yakın zaman test sayısı 700’e kadar yükseldi. Yapılan testlerin yarısı pozitif çıkıyor. Şimdiye kadar 15 bin kişinin testinin pozitif çıktığı kentte, 40 bini aşkın kişi filyasyon ekiplerinin takibi altında.
Mezopotamya Ajansı’ndan Metin Yoksu’ya konuşan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Batman Şubesi Eşbaşkanı Deniz Topkan, kentte testlerin özel bir hastane ve Sağlık İl Müdürlüğü’nün kurmuş olduğu iki laboratuvarda yapıldığını, günlük yapılan test sayılarında değişimler olsa da yapılan testlerin ortalama yüzde 50’sinin uzun süredir pozitif çıktığını ifade etti. Topkan, ”Batman’da 500 kadar insanın öldüğü ifade ediliyor ve buna ilişkin bugüne kadar İl Sağlık Müdürlüğü’nden veya valilikten bir tekzip gelmiş değil. Bu da durumun ne kadar ciddi olduğunu gözler önüne seriyor” diye konuştu.
’40 BİN KİŞİ TAKİP EDİLİYOR’
Filasyon ekiplerinin kentte 40 bine yakın kişiyi takip ettiği bilgisini paylaşan Topkan, şunları dile getirdi: “Kentte 3 bin 500 sağlık çalışanı bulunuyor, bunlardan 700’ünün testi pozitif çıktı bugüne kadar. Durum böyle olunca sağlık çalışanlarının yaşadığı sorunu gözler önüne serecek bir rakamdır. Kentteki yoğun vaka artışı nedeniyle sağlık sistemi yetersiz kalıyor. 350 yataklı hastane 450’ye çıkarılmasına rağmen halen yetersiz. Özel hastanelerde de yoğunluk var. Kentte yapımı 8 yıldır devam eden bir kadın doğum hastanesi var. Ağustos’ta biteceği ifade edilmişti, bitirilmedi. Bir an önce bitirilerek burası pandemi hastanesine çevrilmelidir. Öte yandan eski devlet hastanesi binası da yerinde duruyor. Halk sağlığı için bunun da pandemi hastanesine çevrilebilir”
‘7 KİŞİ SIRADA ÖLDÜ’
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi10.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


