8 kişilik cami cemaatine virüs bulaştı: 6'sı hayatını kaybetti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mayıs 12 2021
Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde cuma namazı kılmak için oluşturulan dar kapsamlı cemaatte, koronavirüs bulaşan 8 kişiden 6'sı hayatını kaybetti.
Yaklaşık 45 gün önce Kastamonu’nun Çatalzeytin ilçesine bağlı İsmail köyünde yaşayan bir kişi, diş tedavisi için İnebolu’da bir kliniğe gitti. Burada koronavirüs kaptığı tahmin edilen şahıs iddiaya göre, ‘benim bir şeyim yok’ diyerek hocası bulunmayan İsmail köyünde, Cuma namazı için oluşturulan cemaat ile birlikte namaz kıldı.
Bir süre sonra öksürük ve beraberinde ateşlenmesi üzerine test veren şahsın Kovid-19 virüsü taşıdığı belirlendi.
Cuma namazı için oluşturulan cemaatte bulunanlarda da öksürük ve ateşlenme görülmesi üzerine filyasyon ekiplerince cemaatten test alındı. Cami cemaatinden alınan koronavirüs testlerinin pozitif çıkması üzerine Kastamonu Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan ve yaklaşık 40 gün süren tedavi gören Yüksel Yüksel, Nedim Güleryüz, Yüksel Gülcü, Kadir Aral, Hayrettin Çelebi ve Bekir Bozkurt, hayatını kaybetti.
Koronadan hayatını kaybeden Yüksel Gülcü'nün eşi Hanife Gülcü'nün de yoğun bakım ünitesinde tedavisi halen sürerken, tedavisi tamamlanan 1 kişi de taburcu edildi.
Köy sakinleri kendilerini izole etti, sokaklarda hiç kimse yok
Şu ana kadar hiç koronavirüs vakası görülmeyen köyde, peş peşe ölümlerin yaşanması üzerine derin bir sessizlik oluştu. Köy sakinleri kendilerini izole altına alınırken, sokaklarda hiç kimsenin olmadığı görüldü. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın son açıkladığı 100 bin kişide görülen koronavirus güncel haritasında Kastamonu, 100 bin nüfusa karşılık 340.08 olan vaka oranı ile vakaların en çok görüldüğü ikinci il oldu.
‘Köyümüzde ölenlerin hepsi de cami cemaati oluyor’
Cuma namazı için oluşturulan cemaatte şu ana kadar koronavirüse yakalanan 6 cami cemaatinin hayatını kaybetti
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı2.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon3.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!4.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!5.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar
6.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları7.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’8.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi9.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu10.Trump'ın, Venezuela petrol planı hangi aşamada? işte son durum!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyare...

Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerin...

Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıl...

Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutukla...

Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’d...


