AA, MEB ve müsteşarın oyunu deşifre oldu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 4 2015
Milli Eğitim Bakanlığı’nın, dershanelerin kapanmasını Avrupa kurumlarına şikâyet etmeye hazırlanan Avrupa Dershaneler Birliği'ni caydırmak için “dershaneler kapanmayacak” dediği ve konuyu haberleştiren Anadolu Ajansı’nın ise daha da ileri giderek Avrupa Dershaneler Birliği Başkanı’nın sözlerini çarpıttığı anlaşıldı.

Avrupa Dershaneler Birliği Başkanı George Hagitegas, daha önce Cihan Haber Ajansı’na verdiği röportajın arkasında olduğunu, dershanelerin kapatılmasına da kesinlikle karşı çıktığını söyledi. Röportaj sonrası telaşa kapılarak Yunanistan’a giden MEB yetkililerinin ziyareti ise Atina’da bazı dershanecileri rahatsız etti. Türk heyetinin katıldığı bir toplantıyı organize eden Yunanistan Dershane Öğretmenleri Federasyonu Başkanı John Vafeiadakis, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) “dershaneler kapatılamaz” kararına rağmen MEB'in buna uymamasını sert dille eleştirdi.
APAR TOPAR ATİNA ÇIKARMASI
Milli Eğitim Bakanlığı, AYM’nin dershaneleri kapatmayı öngören yasayı uygulamaktan kaçınmasını Avrupa Eğitim Komisyonu ve AİHM'ye şikayet etmeye hazırlanan Avrupa Dershaneler Birliği'ni (ENES) kararından vazgeçirebilmek için Atina'da ikna turuna çıktı. “Dershaneleri kapatmak eğitime darbedir” gerekçesiyle “Ankara mahkemesine 2012'de yasanın iptali için başvurduklarını” hatırlatan ENES, bu defa da "Dershanelerin fanatik savunucuyuz. Kapatılmalarının karşısındayız" cevabını verdi.
AYM'nin dershanelerin kaldırılmasını öngören yasayı iptal etmesine rağmen dershanelerin faaliyetlerini engellemeye çalışan MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, yanına dönüşüme 'evet' diyen Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER) ile, Final ve Sınav dershaneleri temsilcilerini de alarak geçtiğimiz cumartesi günü Atina'ya geldi. Ziyaret, MEB ve TÖDER'in talebiyle gerçekleşti. Hagitegas, "Üyemiz olan TÖDER'in önerisi üzerine tüzüğümüz gereği görüşünü dinledik" dedi.
Özel eğitim ve dershaneciliğin kitabını yazan ve 46 şubesiyle Yunanistan'ın en geniş dershane ağına sahip 40 yıllık “fanatik dershane savunucusu” Hagitegas ile görüşen MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci, TÖDER ve Final Dershaneleri Başkanı İbrahim Taşel ile Sınav Eğitim Kurumları Yöneti
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı5.Duygulara köprü kurmak

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







