AB temsilcilerine ülkeye giriş yasağı getirdi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ocak 29 2022
Rusya, Avrupa Birliği ülkeleri ve kuruluşlarının birçok temsilcisine ülkeye giriş yasağı koydu. AB Komisyonu, Rusya'nın kararının "üzüntü verici olduğunu" açıkladı.
Rusya, Avrupa Birliği (AB) ülkeleri ve kuruluşlarının birçok temsilcisine ülkeye giriş yasağı koydu. Rusya Dışişleri Bakanlığı alınan kararın Brüksel'in "absürt", "tek taraflı kısıtlama" politikalarına bir yanıt olduğunu açıkladı. Moskova'nın bu kararı, AB'nin Rus özel askeri şirketi Wagner ile bağlantılı kişilere yönelik geçen ay aldığı yaptırım kararına bir tepki olarak değerlendiriliyor.
AB Komisyonu, Rusya'nın "Avrupa Birliği ülkeleri ve kuruluşlarının belirsiz sayıda temsilcisine ülkeye giriş yasağı koyma kararının üzüntü verici olduğunu" açıkladı. Brüksel'de açıklama yapan bir AB sözcüsü kararın "herhangi bir hukuki gerekçe ve şeffaflığa" sahip olmadığını ve buna "ölçülü bir yanıt" verileceğini belirtti.
Rusya Dışişleri Bakanlığı seyahat yasağının öncelikle "Rus karşıtı propagandadan bizzat sorumlu olan" kişileri kapsadığını açıkladı. "Mütekabiliyet ve eşitlik prensibi gereği" alınan karar uyarınca Rus tarafının seyahat yasağı konan kişiler listesini uzatabileceği belirtildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı açıklamasında kararın "dünyanın farklı bölgelerinde etkin olan Avrupa menşeli özel askeri firmaları" da hedef alacağı belirtildi. Kararın bu yönü Rusya'nın Wagner Grubu'na karşı AB yaptırımlarına tepki verdiği yorumuna neden oluyor.
AB'nin yaptırım kararı
Avrupa Birliği geçen ayın ortalarında Wagner Grubu yöneticilerine karşı yaptırım kararı almıştı. Bu kişilerin varsa AB üyesi ülkelerdeki varlıkları donduruldu ve Avrupa'ya seyahat yasağı kondu. Kremlin, "Rusya'nın gölge ordusu" olarak nitelenen Wagner Grubu ile herhangi bir ilişkisi olduğunu reddediyor.
Wagner Grubu'nun Ukrayna'da Rusya yanlısı ayrılıkçılarla birlikte savaştığı ayrıca Suriye, Libya ve Orta Afrika Cumhuriyeti'nde de çatışmalara katıldığ
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...


