ABD Adalet Bakanlığı'ndan Halkbank açıklaması
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 28 2017
ABD Adalet Bakanlığı resmi açıklama yaparak, M.Hakan Atilla’nın 27 Mart tarihinde gözaltına alındığını bildirdi.
Davalı’nın Amerikan mali sistemine erişimi kolaylaştırmak ve İran kuruluşlarına yönelik uluslararası ve ABD yaptırımlarına aykırı olarak Türk Bankasındaki pozisyonunu kullandığına ilişkin açıklamada, Preet Bharara’nın yerine gelen New York Güney Bölgesi Vekil Başsavcısı Joon H. Kim, Mehmet Hakan Atilla’nın, İran Hükümeti adına işlem yapmak için ABD finansal sistemini kullanmak amacıyla, aralarında Reza Zarrab da bulunan kişilerle işbirliği yaptığını iddia ediyor.
Atilla 27 Mart 2017’de gözaltına alındı ve bugün (28 Mart 2017) Manhattan federal mahkemesinde ABD Sulh Hâkimi James C. Francis IV önünde çıktı. Hakim tarafından da tutuklandı
Başsavcı Vekili Joon H. Kim, “Büyük bir altın tüccarı olan Reza Zarrab’ın ABD finansal kurumlarını kullanarak, Amerikan ambargosunu ihlal etmek amacıyla hareket etmesine yıllarca Mehmet Hakan Atilla’nın yardım ettiğini” kaydeden açıklamada, bu yaptıkları ile Atilla’nın ‘illegal olarak milyonlarca doları İran’a hortumladığını” yazdı.
Ambargolu İşlemleri Yiyecek Olarak Göstererek Dolandırdı
Bugün ”açıklanan ceza şikayetinde” Atilla’nın, ”sahte dokümanlar yaparak ve dökümanlar kullanarak yasaklanmış İran ile ilgili finansal işlemleri yiyecek olarak göstererek, insani yardım istisnası olarak göstererek Iran ambargosunun delinmesine yardım ettiği” iddia ediliyor.
FBI Direktör Yardımcısı William F. Sweeney Jr, “İran, ambargoyu delmek ve ABD yasalarını ihlal etmek için her türlü yolu kullanacağını gösteriyor. Bu davadaki çalışmamız, ‘yardıma muhtaç insanları beslemek amaçlı insani yardım’ görüntüsü altında ABD bankalarından muazzam miktarda para aktardıklarını göstermektedir. Bu durumda, bir Türk finansal bir kurumunu kullandılar. FBI ve ABD İstihbaratının analistleri ve araştırmacıları İran’ın bu yasadışı faaliyetinin her birini tespit edip durdurana kadar çalışmalarını sürdürecektir. ” dedi
ABD yön
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları2.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar3.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı
6.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı7.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’8.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi9.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest10.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







