ABD İdlib'de şehit olan 33 askeri 'Rusya'yı ima ederek' andı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Mart 2 2021
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, geçen yıl Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri konvoyuna düzenlenen hava saldırısında şehit edilen 33 Türk askerini andıklarını belirtti.
Price, Twitter hesabından yaptığı açıklamada,"Bir yıl önce 33 Türk askeri, İdlib'deki masum Suriyeli sivilleri Esed rejimi ile onun Rus ve İranlı destekçilerinin vahşetinden korurken hayatını kaybetti" dedi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü ayrıca paylaşımında, "Onlarını hatırasını ve fedakarlıklarını anarken NATO müttefikimiz Türkiye'nin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Suriye'nin İdlib bölgesinde 27 Şubat 2020'de şu ana dek kimin yaptığı net olarak açıklanmayan ancak Rus uçaklarının vurduğu bilinen konvoydaki 33 Türk askeri şehit edilmişti. Türkiye bu olayın ardından Rusya'ya karşı herhangi bir önlem geliştirmezken birkaç ay sonra, yani Nisan'da bu ülkeden satın aldığı S-400 füzelerini Anadolu'ya getirmişti.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!5.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Saray'dan Özel'in İHA iddiasına cevap!

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...


