ABD’li istihbaratçının cephelerde Ruslara yardım ettiği ortaya çıktı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazar, Kasım 3 2024
2022 yılından beri Ukrayna’da Rus ordusuna yardım ettiğini belirten Amerikan vatandaşı önemli istihbarat bilgilerini Rusya ile paylaştı.
Samanyoluhaber.com - Moskova
Russia Today ve Rossiya Segodnya medya kuruluşları tarafından verilen haberde, ABD vatandaşı ve eski istihbaratçı Daniel Martindale, Moskova’da düzenlediği basın toplantısında, Rusya Silahlı Kuvvetleri’ne Ukrayna’ya karşı verdiği mücadelede destek sağladığını açıkladı.
RIA Novosti haber ajansı basın merkezinde yapılan toplantıda konuşan Martindale, Ukrayna’daki çeşitli askeri operasyonlarda aktif rol aldığını ve iki yıldan fazla süredir Rus güvenlik güçleriyle iletişimde olduğunu belirtti.
Basın toplantısında Martindale, Ukrayna’da Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’ne karşı istihbarat sağladığını ve çeşitli operasyonlarda Rus ordusuna destek verdiğini ifade eden Martindale, 2021 yılında Ukrayna’nın Bogoyavlenka bölgesinde yapılan saldırının hazırlanmasında önemli bir rol oynadığını, kısa süre önce ise Ugledar yakınlarından tahliye edildiğini belirtti.
Martindale, Rus askeri birliklerinin kendisini Donetsk Halk Cumhuriyeti’ndeki (DPR) Ugledar yakınlarından tahliye ederek güvenli bir bölgeye getirdiğini söyledi. Ayrıca Martindale, Ukrayna’da bulunduğu süre boyunca Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait askeri tesislerin ve personelin koordinatlarını Rus güçlerine aktardığını ifade etti. Bu bilgiler, Ukrayna ordusunun altyapısı ve ekipmanlarına yönelik saldırılarda kullanıldı.
Martindale, Ukrayna’daki çatışmalarda özellikle Bogoyavlenka köyü yakınlarında gerçekleşen bir saldırının hazırlıklarında kilit rol üstlendiğini belirtti. Basın toplantısında Rusya’da siyasi sığınma talebinde bulunan ABD vatandaşı, uzun vadede Rusya’da kalmayı planladığını ve vatandaşlık almak istediğini ifade etti.
Bu basın toplantısı, ABD’li bir vatandaşın Rusya’nın askeri operasyonlarına sağladığı desteğin uluslararası yankı uyandırmasına neden olurke
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı2.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon3.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!4.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!5.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar
6.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi7.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları8.Trump'ın, Venezuela petrol planı hangi aşamada? işte son durum!9.Ünlü firmalara 'altın ithalat kotasını deldin' operasyonu10.Bebek Otel'e jandarma 200 kişilik ekiple baskın yaptı!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyare...

Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerin...

Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıl...

Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutukla...

Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’d...


