ABD ve Rusya savaşta mı?
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Aralık 6 2024
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir röportaj yapan ABD’li gazeteci Tucker Carlson’un başka bir söyleşisi Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile yayınlandı.
Samanyoluhaber.com - Moskova
ABD ile Rusya arasındaki gerginliklerin ele alındığı söyleşide, Ukrayna’daki çatışmalar, ABD’nin Kiev’e verdiği destek, Donald Trump’ın yeniden başkan seçilmesinin barışa etkisi ve Rusya’nın uluslararası pozisyonu gibi konular ön plana çıktı.
Carlson’ın, “ABD ve Rusya’nın şu anda savaş halinde olduğuna inanıyor musunuz?” sorusuna Lavrov, “Biz buna savaş demiyoruz ve bunu istemiyoruz,” yanıtını verdi. Lavrov, ABD’nin Rusya’ya yönelik politikalarını “hibrit savaş” olarak tanımlarken, Ukrayna’daki çatışmalarda ABD’nin modern silah desteğinin tehlikeli bir tırmanışa yol açtığını vurguladı.
Rusya’nın, ABD yapımı ATACMS gibi uzun menzilli silahların Rus topraklarında kullanılmasına tepkisini “Oreşnik hipersonik sistemiyle sinyal verdik” diyerek açıklayan Lavrov, bu mesajın ciddiye alınmasını umduklarını söyledi. Lavrov, Rusya’nın nükleer savaştan kaçınma ilkesine bağlı olduğunu belirtirken, ABD’nin “saldırı en iyi savunmadır” anlayışını eleştirdi.
Müzakere Süreci
Ukrayna’daki savaşın ABD destekli 2014 Kiev darbesiyle başladığını savunan Lavrov, o dönem yapılan Minsk ve İstanbul müzakerelerinde barışa yakınlaşıldığını ancak Batı’nın müdahalesiyle süreçlerin tıkandığını söyledi. Özellikle, eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson’ın İstanbul’daki barış sürecini durdurduğunu iddia etti.
Lavrov, “ABD ve İngiltere’nin süreç üzerinde mutlak kontrol sahibi olduğunu düşünüyoruz,” dedi ve Ukrayna’nın NATO’ya katılmamasını içeren bir anlaşmanın barış için temel olabileceğini ekledi.
Batı’ya Karşı Rusya’nın Stratejisi
Carlson’ın, Rusya’nın Batı ile ilişkilerini onarma ihtimalini sorması üzerine Lavrov, Rusya’nın Batı ile eşit düzeyde ilişkiler kurma çabasının sonuçsuz kaldığını
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.En zenginler listesindeki Ali Sabancı'dan şaşırtan çıkış: 'Geçinemiyorum'

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







