ABD'de Trump'a büyük tepki
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Temmuz 2 2019
ABD'de Türkiye'ye karşı hazırlanmış S-400 yaptırım tasarılarından birinin mimarı olan Demokrat siyasetçi Engel, Erdoğan-Trump görüşmesine tepki gösterdi. Engel, "Türkiye, hassas NATO ve Amerikan sistemleri ile gelişmiş Rus hava savunma sistemini yan yana işletemez, nokta. Erdoğan bunun sonuçları olacağını bilmeli" dedi.
ABD Başkanı Donald Trump’ın Türkiye’nin Rus yapımı S-400 hava savunma sistemleri alma kararı konusunda yaptığı açıklamalar Amerikan siyasetinde yankı uyandırdı. Türkiye’ye karşı yaptırım tasarılarından birinin mimarı olan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Eliot Engel, Trump ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında yapılan görüşmeye tepki gösterdi. Demokrat siyasetçi, Trump’ın ‘Türkiye’ye yaptırım uygulanmayacağını’ söylediği belirtilen görüşme hakkında, “ABD’nin ulusal güvenliği tehlikeye atılıyor” çıkışı yaptı.
‘YAN YANA OLMAZ, NOKTA’
Engel’in yazılı açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Rus silahları alması halinde Türkiye’ye yaptırım uygulanmayacağı yönünde Başkan tarafından verildiği belirtilen söz, NATO’yu ve bizim kendi ulusal güvenliğimizi tehlikeye atıyor. Türkiye, hassas NATO ve Amerikan sistemleri ile gelişmiş bir Rus hava savunma sistemini yan yana işletemez, nokta. Cumhurbaşkanı Erdoğan bunun sonuçları olacağını bilmeli.”
‘BÜTÜN PİLOTLARIN HAYATI RİSKE GİRER’
Demokrat siyasetçi, Kongre’nin yaptırımlardan vazgeçmeyeceğini vurgulayarak, Trump’ı Amerikan pilotlarının güvenliği üzerinden eleştirdi: “Kongre, Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve ABD hükümetinin geri kalanı açıkça belirtti: Eğer Türkiye S-400 alırsa, F-35 almaması, F-35 programından çıkarılması gerekir; ve yaptırımlarla karşılaşacaktır. Eğer Türkiye S-400 ve F-35’leri çalıştırırsa, gelecekteki bütün Amerikan ve müttefik F-35 pilotlarının hayatlarını riske atacaktır. Başkan Trump bu uçakları uçuran erkekler ve kadınların tarafında yer almalı; iktidardaki kontrolünü sürdürmek için gözünü karartmış bir Türk otokratın değil.”
‘KİMSE ERDOĞAN’I ZORLAMADI’
Açıklamasına “Kimse Erdoğan’ı Vladimir Putin’le yakınlaşmaya zorlamadı” diye dev
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


