ABD'den seçim açıklaması
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Kasım 2 2015
Beyaz Saray'dan 1 Kasım seçimleri ve kampanya süreci hakkında bir açıklama yapıldı.

Reuters, acil koduyla abonelerine duyurduğu haberde, ABD'nin Türkiye'yi seçim sonucundan dolayı tebrik ettiğini yazdı.
Haberde bu tebriğe dair başka bir detaya yer verilmezken, "Beyaz Saray'ın Türkiye'deki seçim kampanyası boyunca hükümeti eleştiren medya kuruluşları ve gazetecilere yönelik baskı ve sindirmeden derin endişe duyduğu" bildirildi.
Reuters'a göre ABD Başkanı Barack Obama'nın Air Force One uçağında gazetecilere konuşan Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, "Beyaz Saray'ın Türk yetkilileri Türkiye anayasasının değerlerine saygı duymaya çağırdığını" söyledi.
AFP de Washington mahreçli haberinde Earnest'ın şu sözlerini aktardı: "Türkiye'de basın, ifade ve toplanma özgürlüğüne dair endişelerimizi hem kamuoyu önünde hem de özel görüşmelerde dile getirdik. Türk yetkilileri evrensel demokratik değerlere saygı göstermeye çağırmaya devam edeceğiz."
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'9.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi10.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


