Aday olmayacağını ve Johnson'a destek çıkacağını açıkladı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cuma, Ekim 21 2022
İngiltere'de Başbakan Liz Truss'ın istifası sonrasında gözler yeni başbakanın kim olacağına çevrildi. Ülkenin Savunma Bakanı Ben Wallace'in ise aday olmayıp eski başbakan Boris Johnson'ı destekleyeceğini açıkladığı duyuruldu.
İngiltere'de yeni bir siyasi çalkantı yaşanmaya devam ediyor.
Başbakan Liz Truss'ın istifası sonrasında gözler yeni başbakanın kim olacağına çevrildi.
Savunma Bakanı Ben Wallace'in adı da adaylık için geçerken, bir açıklama yapan bakanın söz konusu iddiayı yalanladığı ve eski başbakan Boris Johnson'a destek çıktığı belirtildi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre İngiltere Başbakan Liz Truss'ın istifa etmesinin ardından Londra'da yeni Başbakanın kim olacağı tartışılıyor.
İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace, yeni Başbakanlık seçiminde aday olmayacağını duyurdu.
Savunma Bakanı olarak görevde kalacağını belirten Wallace, "Ben sadece savunma bakanı olarak insanları güvende tutmak için en iyi katkıyı sunacağımı düşünüyorum. Yapmakta olduğum işe devam etmek istiyorum" dedi.
Wallace, "Adımı aday olarak öne çıkarmayacağımı kayda geçirmek isterim. İngiltere Savunma Bakanı olmaktan onur duyuyorum. Ulusal güvenlik olmadan, ekonomik güvenlik olmaz" diye konuştu.
"JOHNSON'A DESTEK VERECEĞİM"
Wallace, "Şu anda Boris Johnson'a destek vereceğim" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!3.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


