Ahmet Türk'ten İstanbul açıklaması

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cuma, Haziran 21 2019
Barzani'nin İstanbul'a geldiği gün Ahmet Türk de İstanbul'da HDP'nin düzenlediği basın toplantısına katıldı. 'Biz bu seçimlerde demokrasi tarafıyız' diyen Türk 'Bazen fırsatlar yüz yılda gelir, bir günde de gelebilir. Fırsatlar doğduğunda bunu iyi değerlendirme zorunluluğumuz vardır' sözlerini kullandı.
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani ile görüştüğü gün, Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk de İstanbul’da HDP’nin kahvaltılı toplantısına katıldı.

Taksim Hill Otel’de yapılan toplantıda Türk “Aslında demokrasilerde müttefikler ve ittifaklar bellidir. Ama zaman zaman Türkiye’deki gelişmeleri göz önünde tutmak zorundayız” dedi.

Ahmet Türk, "üçüncü seçenek" olarak tanımladığı ittifaklarını "Türkiye demokrasi güçlerini kucaklamaya dönük bir hareket" olarak değerlendirdiklerini söyledi.

"Kürtlerin nefessiz bırakılmak istendiği bir süreçle karşı karşıya olunuğunu" savunan Türk "Bu dönem farklı bir dönem. Bunları tartmak zorundayız. Bazen fırsatlar yüz yılda gelir, bir günde de gelebilir. Fırsatlar doğduğunda bunu iyi değerlendirme zorunluluğumuz vardır" dedi.

"Bütün dünya Kürtlerin oylarının anlamlı olduğunu gördü" diyen Türk, "Bu anlamlı oyu siyasete etkili hale getirmek için elbette ki çok ciddi bir şekilde bir çalışması içinde olmak gerekir. Bugün Kürt seçmenlerinin İstanbul’daki oyunun ne kadar anlamlı olduğunu biliyoruz.” diye belirtti.

‘OYUMUZUN SONUCA ETKİ ETMESİ İÇİN ÇALIŞIYORUZ’

"Oylarımızın anlamlı olması için çalışma yürütüyoruz. Oyumuzun sonuca etki etmesi için çabalıyoruz" diyen Türk şöyle devam etti:

"Bu nedenle biz bu seçimlerde demokrasi tarafıyız. Haksızlığa, hukuksuzluğa, zulme karşı bir duruşu gösteriyoruz. Biz rengimizi ortaya koyuyoruz. Bugün Kürtleri anlamayan, Kürtlere dışlayan düşmanlaştıran bir anlayışa karşı mesaj vermeye çalışıyoruz. Kürtleri politize olduğu bir dönemde yok sayarak ve dışlayarak siyaseti yürütmenin kolay olmadığını mesajını veriyoruz. Herhangi bir siyasi partinin siyasi propagandasını yapma

Bu haberler de ilginizi çekebilir