Ak ve adalet diyenler kapkaranlığa dönüştü

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Perşembe, Ekim 20 2022
Türkiye’de yine cadı avı yaşandı. KHK mağdurlarına yardım ettikleri gerekçesiyle 704 masum insan bir sabah evlerinden gözaltına alındı.
NUMAN YILMAZ YİĞİT 

Türkiye’de yine cadı avı yaşandı. KHK mağdurlarına yardım ettikleri gerekçesiyle 704 masum insan bir sabah evlerinden gözaltına alındı. AKP rejimi ismiyle icraatlarıyla  -eğer varsa- temel kuruluş felsefesinden çok çok uzaklara savruldu. İlk kurulduğu yıllarda adalet, kalkınma, ak olma iddialarıyla yola çıkan siyasal İslamcı bir grubun, kendilerini “değiştik’’ diyerek kamuoyuna deklare ederek bir süre zaman kazandıkları ve bu söylemlerinin yalan olduğu son dönemde ortaya çıkmış oldu. 

Yaşı müsait olanlar bilirler, ilk kuruldukları ve iktidar oldukları dönemlerde Türkiye’de asker hakimiyeti vardı. İrtica o zamanın öcüsüyü. O dönemlerde bütün inanan-bilinçli Müslümanlar “Mürteci’’ yaptıkları hizmetlerde ‘’İrtica‘’ idi. O dönemki sultadan kurtulmak için bir yol vardı, o da; Türkiye’nin, Avrupa Birliği kriterlerini oluşturarak, Avrupa Birliği’ne girmesi idi. Çünkü o günkü Müslümanların en çok ihtiyaç duyduğu şeyler Avrupa Birliği kriterlerinde saklıydı. Onlar da; Demokrasi, inanç ve fikir özgürlüğü, hukukun üstünlüğü gibi hususlardı. AKP askerin o dönemki gücünü kırmak için o zamanlar ülke de sürekli demokratik, hukuki adımlar atıyor ve Avrupa Birliği’ne girmeyi önemli bir hedef olarak görüyordu. Bütün Müslümanlar o günler AKP’nin bu çabalarını destekliyorlardı. 

Çünkü mesele parti meselesi değildi. Cumhuriyet kurulduğundan bu yana ‘’irtica-mürteci’’ damgası ile yaşayan Müslümanlar için bu askeri vesayetten kurtulmak, demokrasiye dolayısıyla da inanç ve fikir özgürlüğüne kavuşmak için belki de son fırsattı. O yıllar ‘’irtica’’ bahanesi ile laik askeri vesayetin baskısı altında bulunan adalet teşkilatının zulüm ve baskısının iyice bunalan Müslümanların en çok ihtiyaç duyduğu şey hukuk  ve adaletti. AKP de en önemli hedef olarak kendine adalet ilkesini koydu ve ismine Adalet ve Kalkınma Partisi dedi. Kısaltılmış olarak da AK Pa

Bu haberler de ilginizi çekebilir