Akın İpek'ten flaş çağrı

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Pazar, Kasım 8 2015
Koza Holding Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Akın İpek, Twitter hesabı üzerinden yargı camiası ve kamuoyun çağrıda bulundu.
Akın İpek'ten flaş çağrı

Koza Holding'e Kayyum atanmasına dayanak olan raporun hukuksuz olduğuna dikkat çeken İpek, MASAK, MALİYE VE SPK'ya ait raporların şirketlerin tertemzi olduğunu ifade eden raporlarının sümen altı eidlerek yetkisiz ve sorumsuz kişilere sipariş rapor hazırlatıldığına dikkat çekti. Hakim ve savcılara devletin resmi krumlarının düzenlediği bu raporları işlemlerine esas yapmaları çağırısında bulunan Akın İpek, yetkisi olmayan bilirkişinin hazırladığı rağorun iftira ve dedikodu mahiyetinde olduğunu kaydetti.

Akın İpek, "Anayasa Mahkemesi, HSYK, Yargıtay, Danıştay, kürsüde görev yapan tüm hukukçular ve vatandaşlarmıza bilgi vermek istiyorum. Kolay anlaşılır ve özet olarak. Türkiye Cumhuriyeti'nde şirketleri denetleyecek inceleyecek mali konuları araştıracak 3 görevli kurum, 100'den fazla da yetki almış bağımsız denetim kurumu vardır. Bu kurumlar Maliye, MASAK, SPK ve SPK tarafından inceleme denetleme ve rapor yazabilme yeterlilikleri onaylanmış, akredite kurumlardır. Bu yetkili kurumların listesi SPK web sitesinde yayınlanmaktadır." ifadelerini kullandı.  

Bilirkişinin kendini MASAK VE MALİYE yerine koyarak hazırladığı rapor hükümsüzdür

İşadamı İpek, maden şirketlerinde rezervleri ve üretimleri MİGEM'in denetleme yetksiine sahip olduğunu belirterek, "Halka açık şirketler yani biz 6362 sayılı Özel Sermaye Piyasası Kanunu'na tabiyiz. 6362 sayılı kanun sermaye piyasalarına ve şirketlerine yatırımcıların haklarının da korunması için daha hassas şeffaf bir denetim ve gözetim yapılması için çıkarılmış bir kanundur. Bu kanuna göre denetim yetkisi görevli SPK personeline aittir. Görevli SPK personeli dışında inceleme ,denetim, raporlama ancak SPK tarafından yeterlilikleri onaylanmış yetkili ve tam sorumlu, bağımsız inceleme denetim kuruluşları tarafından yapılabiliyor. Bunlar ciddi kuruluşlarıdr. Yasak olarak inceledikleri şirketler ile birlikte devlete ve yabancı yatırımcılara karşı da sorumludurlar. Halka açık bir şirk

Bu haberler de ilginizi çekebilir