AKP’ye lüks halka sefalet
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Salı, Mart 30 2021
İktidarın olanaklarına sahip AKP’lilerin çocuklarının şatafatlı yaşamları birer birer ortaya çıkıyor. İktidar şatafatı tekil bir örnekmiş gibi gösterme derdinde. Ayvatoğlu vakası tekil bir örnek değil. Diyanet ise AKP’li çocukların şatafatlı yaşamına tek kelime etmezken gençlere İslam’a sarılma çağrısı yaptı.
Lüks bir aracın içerisinde uyuşturucu kullanırken çekilen görüntüleri ortaya çıkan Kürşat Ayvatoğlu’nun kısa sürede elde ettiği malvarlığı, gözleri iktidarın nimetlerinden yararlanarak benzer şekilde zenginleşen AKP’lilerin çocuklarına çevirdi. Pahalı araçlar, otel süitleri ve lüks harcamalarla çokça görmeye başladığımız bu gençler iktidar yetkilileri ve AKP’li üst düzey isimlerle boy boy fotoğraflarını paylaşıyor. Her kesimden milyonlarca genç yokluk içinde yaşama tutunmaya çalışırken bir avuç zümrenin şatafatlı lüks yaşamlarının birer birer ortaya çıkması sonrası oluşan tepkileri karşılamaya çalışan iktidar cephesi, yaşanılanları birer istisna olarak gösterme telaşında. Ayvatoğlu skandalından sonra AKP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Salih Fırat’ın yeğeni ve danışmanı Efe Subaşı’nın şatafat içindeki görüntüleri sosyal medyada çokça paylaşılmaya başladı.
Kürşat Ayvatoğlu’yla ilgili konuşan AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, “Daha çok dikkat etmemiz lazım. Bize oy veren insanların bunları AK Parti’ye yakıştıramadığı için üzüldüğünü görüyorum ve onlardan helallik istiyorum” dedi.
DİYANET DE DEVREDE
Geçinemeyen halka akşamları pazara gitme önerisinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı ise beklenildiği gibi AKP’li çocukların şatafatına tek kelime etmeden gençleri dine sarılmaya davet etti. Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Diyarbakır’da yaptığı konuşmada “deizm” ve “ateizm” uyarısında bulundu. Erbaş, irşat çalışmalarının arttırılması gerektiğinin altını çizerek “Gençlerimizi batıl anlayışlara kaptırmayalım. Çocuklarımızı İslam’ın dışındaki ideolojilere, inançsızlığı pompalayan, ateizmi, deizmi, zerdüştlüğü pompalayan bir takım örgütlere, yapılara kaptırmayalım. Kaptırırsak bu bizim için çok büyük bir vebal olur” ifadelerini kullandı.
Sabah yazarı Hilal Kaplan ise dünkü yazısında “AK Parti, 13.5 milyon üy
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”2.Flash Haber... Cumhurbaşkanı başdanışmanı yolsuzluk iddiasıyla istifa etti3.Tavşanın suyunun suyu gibi! ”Siz hiç doğuran delil gördünüz mü?”4.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!5.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







