AKP'de art arda istifalar!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 17 2017
Dün AKP Ağrı İl Başkanı Kemal Atmaca'nın istifasının ardından bugün de AKP Muş İl Başkanlı Namık Ergün, AKP Hakkari il Başkanı Nurettin Fırat ve Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan, görevinden istifa etti. Ergün, Atmaca'nın aksine açıklamasında bir imada bulunmayarak kurucu üyeliğinin devam ettiğini belirtti. AKP Hakkari il Başkanı Nurettin Fırat ise istifa açıklamasında başarılarından söz ederek "Görevi devraldıktan 2 ay sonra gerçekleşen 7 Haziran seçimlerinde yüzde 8 olan oy oranını, 1 Kasım seçimlerinde yüzde 12, 16 Nisan'daki halk oylamasında yüzde 32.5 seviyesine çıkarma başarısını sağladık" diye konuştu. Son istifanın sahibi Şırnak İl Başkanı Mehmet Aşan ise , 'Gururla gördüğüm lüzum üzerine AK Parti İl Başkanlığı görevini bu gün itibarıyla bırakıyorum' dedi.
AKP’de istifa üstüne istifa
Bir süredir Ankara kulislerinde AKP teşkilatında yapılacak değişiklikler konuşuluyordu. İlk istifa dün Ağrı’dan geldi. İkinci istifa ise bugün Muş teşkilatından oldu. Hakkari ve Şırnak il başkanlarının istifası bugün istifa eden AKP’li başkan sayısı üçe, toplam istifa sayısı ise dörde çıktı. İlk etapta 5 il başkanının değiştirileceği iddiaları yayılmıştı. AKP’de başka hangi illerde değişiklik olacağı ise merak konusu.
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan da yaptığı ‘metal yorgunluğu’ açıklaması ile bu iddiaları doğrular niteliğinde konuşmuştu.
AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ‘Önümüzdeki süreyi çok iyi değerlendirmeliyiz. Tüm bakanlarımızdan 180 günlük kısa vadeli bir eylem programı istedim. Bu yıl sonuna kadar il teşkilatlarımız, ilçe teşkilatlarımız, belde teşkilatlarımızın tamamını güncelleyeceğiz. Yeniden gözden geçireceğiz; çünkü ortada bir metal yorgunluğu var. Bunu aşmamız lazım. Onun için de çok daha dinamik ekiplerle inşallah 2019'a hazırlanmamız gerekiyor' demişti.
İLÇE BAŞKANLARINDAN GELEN İSTİFALAR İSE ŞÖYLE:
Sadece 6 ilçe başkanı çeşitli gerekçelerle koltuklarına veda ettiler. İşte ilçe bazındaki istifalar ve gerekçeleri:
İşte onlardan bazıları;
22 HAZİRAN – Denizli Kale’ni AKP’li belediye başkanı Erkan Hayla partisinden istifa etti.
26 HAZİRAN – AKP İstanbul Ümraniye İlçe Başkanı Enver Sedat Çakıroğlu, istifa etti. Çakıroğlu istifa gerekçesi olarak;: Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’la yaşadığı sorunları gösterdi.
6 TEMMUZ -Çorum’da AKP Boğazkale İlçe Başkanı Sadık Aşık, Laçin İlçe Başkanı Mustafa Otluseki ve Oğuzlar
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olmaktan şikayetçiler!2.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'
6.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'7.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!8.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?9.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru10.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Yandaş medya feryad figan! 'Mahallenin danası' olm...

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturm...


