AKP'de Erdoğan'ın yerine kim geçecek? Kulislerde Süleyman Soylu iddiaları
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Şubat 25 2021
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AKP Genel Başkanlığını bırakacağı ve yerine kimin geçeceği yönünde tartışmalar sürüyor. Erdoğan'ın yerine Süleyman Soylu mu geçecek?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AKP Genel Başkanlığı görevini bırakacak mı?
İktidara yakın kalemler farklı düşünceler ileri sürüyor.
Kimilerine göre bu sorunun cevabı ‘evet’.
Kimileri de Erdoğan’ın AKP Genel başkanlığını bırakmasını ‘tuzak’ olarak görüyor.
Cumhuriyet Gazetesi yazarı Orhan Bursalı, bu alandaki kulisleri yazdı.
Bursalı, “Soylu’nun AKP’nin önde gelenlerince tutulmadığı sır değil. Partide Tek Adam tahakkümü, bu tartışmanın rahat yapılmasını engelliyor.” diye yazdı.
Orhan Bursalı’nın bugünkü yazısından bir bölümü şöyle:
“RTE’YE KARŞI SOYLU!
Soylu’nun, AKP içinde geleceği üzerinde de bolca yorum, kurgu üretiliyor. Öyle ki en son olarak, liderin kendisine en çok yöneltilen “AKP Başkanı” eleştirilerinden sıyrılmak için parti liderliğini bırakabileceği kişilerden biri olarak da Soylu adı geçti!
Tabii iktidarın bir yazarı bunu, “Erdoğan’a tuzak kuruluyor” diye yorumladı. Asla bırakmaz ve bırakması da doğru olmaz diye, böyle bir niyeti varsa RTE’yi uyarıyor.
Asla bırakmaz saptaması doğrudur. Ama AKP içinde parti liderliğini bırakması iyi olur görüşünde olan epey insan olduğu da görülüyor.
Soylu adının da “başa geçebilecekler arasında” geçmesi, RTE’ye mi tuzak yoksa Soylu’ya mı, tartışma götürür.
BİR KONJONKTÜR İNSANI
Ama Soylu’nun AKP’nin önde gelenlerince tutulmadığı sır değil.
Partide Tek Adam tahakkümü, bu tartışmanın rahat yapılmasını engelliyor.
Lider de Soylu’yu bir konjonktür gereği olarak yerinde tutuyor.
Konjonktür derk
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Rezan Epözdemir, Terim'e neden 5 buçuk milyon TL transfer etti?2.14 yıl sonra yeni operasyon kararı!3.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?4.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'5.Kamu personeline nefret operasyonu: 8 ilde 20 kişi hakkında gözaltı kararı
6.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”7.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!8.Sadettin Saran gözaltındayken, Ali Koç'tan başkanlık çıkışı9.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!10.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







