AKP'li bürokratlara tek koltuk yetmiyor: Bakan danışmanının da birden fazla kurumdan maaş aldığı ortaya çıktı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Aralık 11 2023
AKP'li bir ismin daha birden fazla yerden maaş aldığı ortaya çıktı. Çift maaşlı bürokrat bakana sorulurken, alınan yanıt adeta itiraf niteliği taşıdı.
Yurttaşlar ekonomik krizle boğuşurken, AKP’nin bir bürokratının daha birden fazla kurumdan maaş aldığı ortaya çıktı.
Birgün’den Mustafa Bildircin’in haberine göre, CHP Milletvekili Cevdet Akay’ın yazılı soru önergesini cevaplayan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da Bakan Danışmanı Murat Gül’ün birden fazla yerden maaş aldığını adeta itiraf etti. Danışmanı Gül’ün, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan maaş almadığını ifade eden Uraloğlu, Gül'ün görev yaptığı diğer kurum ve kuruluşlardan aldığı maaşları ise reddetmedi.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı olarak görev yapan Murat Gül, aynı zamanda Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdür Yardımcılığı koltuğunda da oturuyor. Gül’ün maharetine iki koltuk da yetmiyor. Bakan Danışmanı Gül, bakanlıktaki danışmanlık görevi ve DHMİ’deki yöneticilik pozisyonun yanı sıra Havaalanı İşletme ve Havacılık Endüstrileri Anonim Şirketi’nde Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev alıyor.
BAKANDAN İTİRAF GİBİ YANIT
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, CHP’li Cevdet Akay’a evrdiği anıtt adeta gerçeği itiraf etti. Danışmanı Murat Gül’ün, danışmanlık görevi nedeniyle maaş almadığını savunan Uraloğlu, Gül’ün görev yaptığı diğer kurum ve kuruluşlardan aldığı maaşları ise reddetmedi.
CHP’li Akay, TBMM Genel Kurulu'nda görüşülen Torba Yasa Teklifi ile kamu görevlilerine huzur hakkı verilmesine yasal dayanak oluşturulmak istendiğinin altını çizdi. AYM’nin 2022 yılında, kamu görevlilerine başka görevleri nedeniyle huzur hakkı ödenmesine yönelik Cumhurbaşkanı Kararnamesi ile getirilen düzenlemeyi iptal ettiğini anımsatan Akay, şunları söyledi:
ANAYASAYA AYKIRILIK
“Kamu görevlilerin sadece bir yerden maaş alacağı kanunla düzenlenmiş ve sabit hale g
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi10.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


