AKP'li vekilden 'özerklik ve özyönetim' çıkışı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Aralık 22 2015
AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, hendekler kazarak şehir savaşı başlatan PKK’ya ‘Özerklik de özyönetim de olabilir ama yöntemi bu değil’ dedi.

Habertürk canlı yayınında PKK’nın bölgedeki son eylemleri ve yürütülen operasyonlar masaya yatırılırken AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, özerklik ve özyönetim çıkışı ile dikkat çekti.
Ensarioğlu, Kandil’den gelen ‘Ya özerklik ya ayrılık’ açıklamasına ‘Özerklik olur ama yöntem bu değil’ mesajı gönderdi.
PKK’nın demokratik özerklik ve özyönetim gibi talepleri için “Bunlar olabilir, tartışılabilir de. Ama yöntemi bu değil. Biz yüzde 49.5 oy aldık, başkanlık sistemi dediğimiz zaman kıyamet kopuyor. Bunun yöntemi sokakları kazanmak değil” diyerek AKP’nin ‘demokratik özerklik’ ve ‘özyönetim’ taleplerini tartışabileceğini açıkladı.
'ÖCALAN'IN POZİSYONUNU KORUMAYA ÇALIŞIYORUZ' DEMİŞTİ
Ensarioğlu geçtiğimiz günlerde de Öcalan’ın sürekli basın karşısında olmasının Öcalan’ı itibarsızlaştırabileceğini söylerken “Biz Öcalan’ın pozisyonunu korumaya çalışıyoruz” demişti. Galip Ensarioğlu, “devlet ile Abdullah Öcalan arasında görüşmelerin sürdüğünü” de açıklamıştı
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hakan Fidan: 'Yolumuzu bulmaya çalışıyoruz'2.Ortadoğu'nun tartıştığı iddia: Suikaste uğradığı iddia edilen Şara'nın yeni görüntüleri paylaşıldı3.Mehmet Şimşek kararını verdi; Yüzde 20'de sabitleyecek!4.Trump ile konuşan Erdoğan: Hassasiyetimizi ilettik!5.İşte detaylar: Yüzyıl sonra MİT Lawrence hakkında hazırladığı belgeyi açıkladı meğer binbir suratmış!
6.Türkiye'de sosyal medya yasağı geliyor! Kimleri etkileyecek?7.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: İşte sonuçlar kim negatif kim pozitif?8.Erdoğan hakkında yeni rapor: 'Büyükelçilikleri ‘muhaliflere baskı’ aparatı haline getirdi'9.Özel’den Erdoğan’a ‘Maduro’ tepkisi: Trump'ın teklifini biliyor muydun?10.Trabzon'da görülmemiş skandal! Maç için yola çıktılar AKP'li oldular

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

Hakan Fidan: 'Yolumuzu bulmaya çalışıyoruz'

Ortadoğu'nun tartıştığı iddia: Suikaste uğradığı i...

Mehmet Şimşek kararını verdi; Yüzde 20'de sabitley...

Trump ile konuşan Erdoğan: Hassasiyetimizi ilettik...

İşte detaylar: Yüzyıl sonra MİT Lawrence hakkında ...


