Mahkeme MİT'i görmezden geldi
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ekim 10 2019
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 7 Haziran 2015 Milletvekilliği Genel Seçimi'nde tek başına iktidar olma imtiyazını kaybetmişti. Dönemin cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan koalisyon hükümeti kurdurmak yerine erken seçim kararı aldırmıştı. Seçimin yapılacağı 1 Kasım'a kadar Türkiye çok sayıda terör saldırısına maruz kalmıştı. 10 Ekim'de Ankara Garı önünde IŞİD'in düzenlediği bombalı saldırıda 103 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının planlayıcısı olduğu ortaya çıkan İlhami Balı'nın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından Ankara'da otelde ağırlandığı iddiaları ise mahkeme tarafından görmezden gelindi.
10 Ekim 2015'te Ankara Garı önünde terör örgütü IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıda hayatını kaybedenler katliamın dördüncü yılında unutulmadı.
Menfur saldırıda hayatın kaybeden 103 kişi için saat 09:00'da Ankara Ulus Metrosu önünde bir araya gelenler metro yanına kurulan arama noktasından alana girmeye başladı.
ANKARA GARI KATLİAMININ ÜZERİNDEN DÖRT YIL GEÇTİ
Anmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Başkanı Sezai Temelli, HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, HDP milletvekilleri Serpil Kemalbay, Filiz Kerestecioğlu, Murat Çepni, Oya Ersoy ile Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekilleri Mahmut Tanal, Veli Ağbaba, Özgür Özel, Gamze Taşcıer ve Mahmut Tanal katıldı.

Anma töreninde "10 Ekim katliamını unutturmayacağız" yazılı pankart açtı.
Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Başkanı Aysun Gezen, TTB Başkanı Sinan Adıyaman, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Emin Koramaz da kortejin en önünde yer aldı.
Anma sırasında Suriye’deki harekât için tezkereye “Evet” oyu veren CHP’nin milletvekillerine tepki gösterildi. CHP’li milletvekillerinin isminin okunduğu sırada bazı kişiler “yuh” diye bağırdı ve “Savaşa evet dediniz.” sözleriyle tepki gösterdi.
SAKİNCİ: ORTAK BİR ACI VAR
Birgün'ün haberine göre tepkilerin ardından 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehta
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı2.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon3.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!4.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!5.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar
6.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları7.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’8.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi9.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu10.Trump'ın, Venezuela petrol planı hangi aşamada? işte son durum!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyare...

Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerin...

Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıl...

Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutukla...

Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’d...


