İspanya'da her 100 hastanın 14'ü sağlık çalışanı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Salı, Mart 31 2020
İspanya’da 12 bin 298 sağlık çalışanında yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiği belirtildi.
Koronavirüs salgınında İtalya'dan sonra en çok ölümün kaydedildiği ülke olan İspanya’da salgınla mücadele eden çok sayıda sağlık çalışanına da virüs bulaştı.
İspanya Acil Sağlık Komitesi'nin üst düzey yetkililerinden Maria Jose Sierra bugün düzenlediği basın toplantısında, 12 bin 298 sağlık çalışanının Covid-19 testinin pozitif çıktığını söyledi.
Sierra, Sağlık Bakanlığı'na bağlı acil durum başkanı Fernando Simon’un da testinin pozitif çıktığını duyurdu.
Karantina önlemlerinin ardından günlük vaka sayısında düşüş kaydedildiğini ifade eden Sierra, 25 Mart'tan önce günlük vaka sayısında yaklaşık yüzde 20 oranında artış yaşandığını ancak bu oranın son 5 günde yüzde 12’ye düştüğünü ifade etti.
Koronavirüse yakalanan sağlık çalışanlarının sayısı ülkedeki toplam vaka sayısının yaklaşık yüzde 14’üne denk geliyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!2.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!3.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!4.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...5.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!
6.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'7.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı8.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'9.Bu fotoğraftan bir kişi daha eksildi: Gazeteci Emrullah Erdinç'e gözaltı10.Rusya askeri hedeflerinden vazgeçmeyecek ve Batı

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN








