Almanya’da Kızıl Ordu Fraksiyonu paniği
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Ocak 22 2021
Almanya'da toprağa gömülü büyük bir varilde onlarca belge ve bomba yapımına dair kılavuz bulunması, ülkede terör saldırılarından sorumlu olan RAF örgütünü akıllara getirdi. Güvenlik birimleri incelemelerini sürdürüyor.
Almanya'nın kuzeyindeki Harburg bölgesinde bulunan Seevetal'de ormanlık bir alanda geçtiğimiz günlerde toprağa gömülü bir depo ele geçirildi. Bulunan büyük bir varilde, plastik folyoya sarılı çok sayıda döküman, patlayıcı yapımına dair açıklama kılavuzları ve kimyasal madde bulunduğu açıklandı. Bölge polis çemberine alınıp güvenlik önlemleri artırılırken, kurulan seyyar laboratuvarda kriminal teknisyenler inceleme başlattı. Parmak izi veya DNA örneği arandı. Şimdi bütün bu bulgular inceleniyor.
Seevetal'ın bağlı bulunduğu Aşağı Saksonya Eyaleti'nin emniyet teşkilatı, 15 Ocak'ta tesadüfen bulunan varildeki belgelerin 80'li yıllara ait olduğunun tahmin edildiğini duyurdu. Olay Alman kamuoyunda büyük ilgi yarattı ve 1970-1998 arasında ülkedeki çok sayıda terör saldırısından sorumlu tutulan aşırı solcu Kızıl Ordu Fraksiyonu'nun (RAF) para, silah, kimlik, harita ve saldırıları üstlendikleri basın açıklamaları ile başka dökümanlarını sakladığı 18 gizli depodan biri olup olmadığı sorusunu gündeme taşıdı.

1982 yılında bir mantar toplayıcısının Hessen eyaletinde tesadüfen bulduğu gizli yeraltı deposunun örgütün merkez deposu olduğu ortaya çıkmış, orada ele geçirilen şifreli belgelerde Almanya'nın başka yerlerindeki 17 gizli depoya dair şifreli haritalar ele geçilmişti. Daha sonra iki depo daha saptanmış, ardından da örgütün ikinci kuşağının önde gelen temsilcilerinden sayılan üç üyesi pusu kurularak yakalanmıştı. Polisin şimdiye kadar çözdüğü şifreli belgelerle RAF'in sadece 11 deposu tespit edilebilmiş, Almanya'daki diğer depoları ise bulunamamıştı. Bu sebeple Seevetal'de tesadüfen bulunan varilin örgütün 12'nci deposu olup olmadığına ilişkin soruşturma yürütülüyor.
Parmak izi v
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yakalama’ kararı2.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı3.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası4.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?5.Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe gösterilen deliller dosyada yokmuş!
6.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!7.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'8.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!9.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...10.Propagandanın ayarı kaçtı: İletişim Başkanlığı’nın kasası tamtakır!

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişeye daha ‘yak...

Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırak...

Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıpla...

Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezae...

Zeydan Karalar'ın tutuklu kalmasına gerekçe göster...


