Almanya Hizmet Vakfı Başkanı Ercan Karakoyun, Chrismon'a konuştu!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Nisan 9 2025
Bir buçuk milyon okuru olan Chrismon Dergisi, Almanya Hizmet Vakfı Başkanı Ercan Karakoyun ile yaptığı dikkat çeken bir röportajı sayfalarına taşıdı. Röportajda, Hizmet Hareketi gönüllülerine yönelik iktidarın baskıları, Türkiye’deki İmamoğlu protestoları ve camilerle imamların bu süreçteki tutumları ele alındı.
Almanya'nın önemli dergilerinden biri olan Chrismon, ses getirecek bir röportaj yayınladı. Bir buçuk milyon okuru bulunan dergi Almanya Hizmet Vakfı Başkanı Ercan Karakoyun ile görüştü.
Son yıllarda Hizmet Hareketi'ne gönül verenlerin uğradığı hukuksuzluklar ve Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı iken diplomasının iptal edilmesi ve ardından farklı suçlamalarla cezaevine atılması ana gündem başlıklarıydı.
Yayımlanan röportajda ön plana çıkan noktalar ise şu şekilde:
– Erdoğan’ın Diyanet aracılığıyla camileri nasıl siyasallaştırdığı
– İmamların baskıya rağmen adalet ve demokrasi çağrısı
– Almanya’daki Türk diasporasında korku ve otosansür
– Hizmet mensuplarına yönelik tehditler, baskılar ve buna karşı verilen hukuk mücadelesi
Chrismon'da yayınlanan röportaj ise şu şekilde:
Chrismon: Türkiye'deki havayı nasıl algılıyorsunuz?
Ercan Karakoyun: Bir iyimserlik havası var çünkü 2013'teki Gezi protestolarından bu yana ilk defa birçok insan Erdoğan'ı alenen protesto etmeye cesaret ediyor.
Erdoğan'ın görevde olduğu yirmi yılın ardından, ona karşı muhalefetin büyüdüğünü görebiliyoruz. Bu yüzden Erdoğan göstericileri daha da sert bir şekilde bastırıyor. Ve tüm gücüyle seçmenlerini kazanmaya çalışıyor.
Chrismon: Ne tür bir kitle bunlar?
Ercan Karakoyun: Birçoğu geleneksel Sünni nüfustan geliyor. Genellikle daha düşük eğitim ve sosyal statüye sahipler ve dini yönelimliler. Erdoğan'ın seçmenleri şehirden ziyade kırsalda, özellikle de Anadolu'da yaşama eğiliminde.
Chrismon: Geleneksel olarak dindar olan bu insanlar
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







