Almanya'da koalisyon hesapları şimdiden başladı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 22 2021
Almanya’da 26 Eylül’de yapılacak genel seçimlere 7 ay kala partiler arasında ‘olası koalisyon’ hesapları da yapılmaya başlandı.
Diğer partiler henüz başbakan adaylarını belirlemediği halde SPD’nin aylar önce ilan ettiği başbakan adayı Olaf Scholz, tercihinin Yeşiller’le ortaklık etmek olduğunu açıkladı. 1998-2005 yılları arasında oluşturulan SPD-Yeşiller koalisyon hükümetinin Almanya’nın ekonomik ve mali kriz dönemlerini başarıyla atlatmasında etkin bir rol oynadığını belirten Scholz, “Yeşiller’le ortaklığa varım” dedi.
Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre CDU/CSU’nun muhafazakâr politikasının günümüzün sorunlarının üstesinden gelmeye yetmeyeceğini belirten SPD Eşbaşkanı Norbert Walter-Borjans da, “Bizim hedefimiz Yeşiller ile iş birliğidir” diye konuştu. Yeşiller’in Genel Sekreteri Michael Keller ise, “Bizim hedefimiz CDU/CSU’yu başbakanlıktan uzaklaştırmaktır. Tabii seçimlerden sonra demokratik partilerin hepsiyle görüşmeye hazırız, ama tercihimiz SPD’dir” dedi.
CDU/CSU’NUN TERCİHİ FDP
2005’ten beri Almanya’da iktidarın büyük kanadını oluşturan CDU/CSU’nun başbakan adayını mayıs ayında belirleyeceği açıklandı. CDU’nun yeni Genel Başkanı ve Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyalet Başkanı Armin Laschet ile aynı zamanda Bavyera Eyalet Başbakanı olan CSU Lideri Markus Söder’in bu konuda görüş birliğine vardığı belirtildi. Şu ana kadar yapılan kamuoyu yoklamalarında Almanların yüzde 50’ye yakınının Söder, yüzde 25’inin de Laschet’in başbakan adaylığına destek verdiği de kaydedildi. CDU Genel Başkanı Armin Laschet de daha önceki aylarda “Tercihimiz liberallerdir” diyerek FDP ile yeni bir koalisyon hükümeti oluşturmak istediklerini açıklayan CSU Lideri Markus Söder gibi düşündüğünü gizlemedi.
MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR
Ancak tüm bu olası koalisyon hesaplarına rağmen hem CDU/CSU’nun hem de SPD ile Yeşiller’in tercihlerinin gerçekleşmesinin mümkün olmayacağı görüşü şimdiden ağırlık kazanmaya b
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'3.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti4.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!5.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!
6.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi7.Binbaşı ihbar etti generale 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' davası açıldı!8.Uyuşturucu soruşturması: Mal varlığına el konulan iş adamının şöförü herşeyi anlattı!9.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!10.Altın yüzde 67,5'lik artışla rekor kırdı

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını v...

AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!


