Almanya'da test kaosu
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Cumartesi, Ağustos 22 2020
Almanya’da hava alanları, otobüs terminali, tren garları ve sınırlarda tatilden dönenlere yapılan testlerde kaos yaşanıyor. “48 saat içinde bildirilecek” denilen test sonuçları 3 ila 6 gün sürüyor. Sağlık idareleri kimin test yaptırıp yaptıramadığını bile kontrol edemiyor.
Almanya’da korona vakalarının artmasından büyük oranda tatilden dönenler sorumlu tutuluyor. Bu nedenle riskli bölge olsun olmasın tatilden dönenler için 72 saat içinde ücretsiz test imkânı sağlandı. Riskli bölgelerden gelenlere ise test mecburiyeti bulunuyor. Hava alanları, otobüs ve tren garları ile sınırda otobanlarda test merkezleri kuruldu. Test yapılırken yolculara test sonucunun 48 saat içinde kendilerine ulaşacağı ve negatif test sonucu gelinceye kadar ev karantinasında kalmaları gerektiği bilgisi veriliyor. Tüm havaalanlarının internet sayfalarında testlerin 48 saat içinde sonuçlanacağı yazıyor. Ancak sonuçlar üç günden önce gelmediği gibi 6 gündür test sonucu bekleyenler de oluyor. Hannoverische Allgemeine Gazetesi’nin haberine göre riskli bölge ilan edilen İspanya’nın Mallorca Adası’ndan dönen bir Alman kadın yolcu 6 gündür Hannover Havaalanı’nda yaptırdığı testin sonucunu bekliyor.
KAPASİTE YETERLİ DEĞİL
Hürriyet'te yer alan haberde Frankfurt Havaalanı’na riskli ülke ve bölgelerden günde 5 bin yolcu iniyor. Günde ortalama 2 bin 500 test yapılıyor. Yolcular test yaptırabilmek için ortalama bir saat kuyrukta bekliyor. Yetkililere göre test sonucunun 48 saatte belirlenmesi için laboratuvar kapasitesi yeterli değil. Nedeni, yaz tatilinin sona ermesiyle dönen yolcu sayısının bir hayli yüksek olması. İspanya ve Hırvatistan gibi ülkelerin de riskli ülke kapsamına alınması hava alanlarındaki test istasyonlarına büyük yük getirdi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Dikkat çeken paylaşımın ardından yandaş Zihni Çakır da gözaltına alındı2.Hani çelik kubbe vardı? Balıkesir'e İHA 10 gün önce düşmüş köylüler olmasa kimsenin haberi yok3.Sadettin Saran adliyeden adli tıpa sevkedildi!4.Zorunlu askerlikte yeni dönem!5.Ünlülere uyuşturucu operasyonu: 3 kişele daha ‘yakalama’ kararı
6.13 Milyon emekli dipte: Ekonomik kriz en çok onları vurdu7.Sadettin Saran adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı8.Pınar Türker, AYM’ye başvurdu: İBB davasında çıplak arama iddiası9.Yeneroğlu'ndan, Özel’e hukuk tembihi: Edirne cezaevinde çocuklarıyla yatan kaç anne var biliyor musunuz?10.Varmı böyle maaşı olan? Elon Musk’a 100 milyar dolar için onay

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

NUMAN YILMAZ YİĞİT

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL
ÇOK OKUNAN HABERLER







