Anadolu Atayün'e mobing uygulanıyor
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Haziran 23 2016
Birinci sınıf emniyet müdürü Anadolu Atayün 13 aydır Sincan F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunuyor. Hakkında 50.000 sayfalık iddianame ile 200’e yakın soruşturma açıldı. Ancak savunmasını hazırlaması için bilgisayar verilmiyor. Atayün, kendisini hazırladığı el yazısı metinlerle savunmaya çalışıyor.

17/25 Aralık yolsuzluk soruşturması sonrası yaşanan hukuksuzluklar gözaltı, tutuklama ya da mahkeme kararına rağmen esir almakla sınırlı kalmıyor. ‘Darbeye teşebbüs’ gibi ilginç suçlamalarla hukuksuzca tutuklanan isimlere, cezaevinde de mobing uygulanıyor. O isimlerden biri de Emniyet Müdürü Anadolu Atayün.
İhaleye fesat karıştırmaktan 170 yıl hapse mahkûm olan bir kişinin mesnetsiz suçlamaları üzerine tutuklandı. Temmuz 2015’te talimatla Konya Cezaevi’nden Ankara Sincan Cezaevi’ne nakledildi. Zulüm burada başladı. Cezaevinde meslektaşlarının yanına değil, terör örgütü PKK/KCK, DHKP-C ve Hizbullah militanlarının bulunduğu koğuşa konuldu. Koğuştaki banyoda su kovası ve duş başlığı bile yok.
Tutuklandıktan sonra hakkında onlarca soruşturma dosyası açıldı. 50.000 sayfalık iddianamede, 200’e yakın soruşturma dosyası var. Ve 2 kez ağırlaştırılmış müebbet, 5.000 yıldan fazla hapis cezası ve onlarca kez meslekten ihracı isteniyor.

Bilgisayar verilmiyor
Avukatı Süleyman Küçüksucu’nun verdiği bilgilere göre Anadolu Atayün’ün yargılandığı Konya’daki Okyanus ve Mersin’deki GDO dosyalarının evrakı on binlerce sayfayı buluyor. Savunmasını hazırlamak için cezaevi yönetimine yaptığı bilgisayar talebi sürekli reddedildi. Son olarak Mersin’deki mahkeme savunmasını hazırlaması için haftada 3 saat bilgisayar kullanması gerektiği kararını verdi. Ancak bu zaman dilimi de duruşma, (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) SEGBİS ve ifade saatlerine denk getirilerek engellendi.
Atayün’e ataç, ayraç, klasör ve tel zımba gibi kırtasiye malzemeleri bile verilmiyor. Avukat Küçüksucu, Ergenekon davasında yargılanan sanıklara bile 12 saat bilgisayar kullanma izni verildiğini hatırlatarak müvekkilinin bu hakkından
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!3.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


