Ankara Antlaşması için son gün 31 Aralık
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Aralık 16 2020
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına İngiltere'de iş kurma ve ikamet izni veren Ankara Antlaşması'nın geçerlilik süresi 31 Aralık 2020'de sona erecek.
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Birleşik Krallık’ta (İngilteri, Galler ve İskoçya) iş kurmak ve ikamet izni almak izin Ankara Antlaşması’ndan faydalanıyordu.
Antlaşmanın sunduğu şartlar diğer vizelere kıyasla çok cazip. Hızlı sonuç alındığı gibi büyük bir sermaye gerektirmiyor ve müracaat eden kişiye eşi ve çocuklarıyla göç etme imkânı sağlanıyor.
9 SORUDA ANKARA ANTLAŞMASI HAKKINDA MERAK EDİLENLER:
1) Ankara Antlaşması nedir?
Ankara Antlaşması (ECAA) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına İngiltere tarafından verilen iş kurma izni vizesidir. Türkiye vatandaşları bu anlaşmayla serbest meslek vizesi başvurusunda bulunarak İngiltere’de ticaret yapma ve ikamet hakkı elde edebilir.
2) Kimler müracaat edebilir? Hangi meslekler olabilir?
İngiltere’de iş kurmak veya kendi işini yapmak isteyen 18 yaşını aşmış; yapacağı işe yetecek kadar sermayesi bulunan tüm Türkiye vatandaşları müracaat edebilir. Bu vize türünde İngiltere’de bulunan kişilerin iş yeri açma veya işçi çalıştırma zorunluluğu yok.
Kişi eğitimini aldığı ya da meslek edindiği iş ile ilgili alanda tek başına da çalışabilir. Sermaye limiti, İngilizce bilme veya mesleki eğitim şartı bulunmuyor. Ancak başvuran kişinin sektöre bağlı olarak bu iş yapabilecek donanıma sahip olduğunu göstermesi gerekiyor.
Özel izin gerektiren avukatlık veya doktorluk gibi meslekler için ise bu tür işleri düzenleyen kurumlardan (örneğin tabipler veya mimarlar odası) izin almak gerekir.
Ankara Antlaşması’na her iş dalında müracaat edilebilir: Restoran, mağaza, market, kafe, eğitim danışmanlığı, pazarlama ofisi açabileceği gibi şoför, temizlikçi, berber, serbest gazeteci, tercüman, boyacı, fotoğrafçı gibi çok değişik sektörler
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?5.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'8.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç9.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...


