Arnavutluk'ta yıllardır eğitim veren Mehmet Akif Kız Koleji kapatıldı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cuma, Eylül 23 2022
Arnavutluk Eğitim ve Spor Bakanı Evis Kuşi’nin önerisiyle ülkede yıllardır eğitim veren Zübeyde Hanım Anaokulu ve Kreşi ile Mehmet Akif Kız Koleji'ni hukuksuz gerekçelerle kapatıldı. Eski Adalet Bakanı Yili Manjani, Arnavutluk Cumhuriyet Mahkemesi’ne ‘hukuksuzluğu durdur’ çağrısında bulundu.
Arnavutluk, ülkede yıllardır eğitim veren Zübeyde Hanım Anaokulu ve Kreşi ile Mehmet Akif Kız Koleji’ni kapatma kararı aldı. Karara tepki gösteren Zübeyde Hanım Anaokulu ile Mehmet Akif Kız Koleji’nin öğrencileri ve velileri sabah saatlerinde okul önünde eylem yaptı.
Arnavutluk Eğitim ve Spor Bakanı Evis Kuşi’nin Bakanlar Kurulu’na sunduğu ve okulların lisans şartını yerine getirmediği bahanesi okul yönetimleri tarafından yalanlandı. Yapılan açıklamada ”Yıllar boyunca müdürlükler ve ilgili kurumlar tarafından sürekli denetime tabi tutulmuş ancak bu süreçlerin hiçbirinde böyle bir endişenin gündeme getirilmedi, Şimdi aniden biz kendimizi böyle bir durumla karşı karşıya bulmaktayız. Yukarıda da belirttiğimiz gibi, yasalar çerçevesi dışında bir durumla karşılanmaktayız ve bunun eğitimle ilgisi olmadığını kanaatini taşıyoruz.” denildi.
Verilen kararı mahkemeye taşıdıklarını belirten okulun avukatı, gereken tüm prosedürleri titizlikle takip ettikleri ve bu doğrultuda mahkemeden olumlu cevap alacaklarından emin olduğunu söyledi.
TR724’ün haberine göre kararın duyulmasından sonra Zübeyde Hanım Anaokulu ile Mehmet Akif Kız Koleji’nin öğrencileri ve velileri sabah saatlerinde okul önünde toplandı. Bakanlık kararının geri alınması çağrısı yapan öğrencilerin protestosu Arnavut Televizyonu SYRI tarafından canlı yayında kamuoyu ile paylaşıldı. Öğrenciler “Arnavutluk’un en iyi okullarını kapatıyorsunuz.” dedi.
ESKİ ADALET BAKANI: YABANCI ÜLKE LİDERİNİN ZEVKİ İÇİN KAPATILAMAZ
Okulun yabancı bir ülkenin liderinin zevki için kapatıldığını belirten Eski Adalet Bakanı Yili Manjani, Arnavutluk Cumhuriyet Mahkemesi’ne ‘hukuksuzluğu durdur’ çağrısında bulundu. Mahkemenin görevinin kendi ülkesinin egemenliğini tesis etmek olduğuna vurgu yaptı.
ANA MUHALEFET PARTİSİNDE
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Milletvekili Lütfü Türkkan skandalı açıkladı!2.ABD donanmasını alarma geçiren olay: Yaptırımları delen gemi Türk menşeli çıktı3.İddia: ‘Erdoğan’dan vekillere ekran izni'4.AKP'li Şamil Tayyar, partisinin 'ekran' krizini anlattı: 'Artık yüzde 50+1'in kolay alınamayacağı ortaya çıktı'5.Ankara'da düşen Libya uçağının kara kutusu neden Almanya'ya gönderildi?
6.AKP'li Çavuşoğlu'nun kardeşi de var: PFDK'ya sevk edildi7.Telegram'dan tetikçi ilanına gözaltı: Lütfü Türkkan duyurmuştu!8.İstanbul Barosu Başkanı: Cezaevlerinde sadece anneler değil, çocukları da cezalandırılıyor9.Futbolda bahis skandalı: TFF 9 hakemi PFDK’ya sevk etti10.Gazze'de ağır kış: Yakıt bitti hastanelerin servisleri kapanıyor!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER







