Asgari ücrete tekrar zam geliyor
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Pazar, Temmuz 31 2022
Son olarak Haziran ayı sonunda artırılan ve net 5 bin 500 TL'ye çıkan asgari ücret için yıl sonunda tekrar bir artış olacağı açıklandı.
Yüksek enflasyon karşısında eriyen asgari ücrete son olarak geçtiğimiz Haziran ayı sonunda yeni bir zam daha yapılmış ve net rakam 5 bin 500 TL'ye çıkartılmıştı.
Ancak artan fiyatlar karşısında bu rakam da yetersiz bir durumda bulunuyor.
Bu konuda bir açıklama yapan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin ise asgari ücrete yıl sonunda bir zam daha yapılacağını açıkladı.
cumhuriyet.com.tr'de yer alan habere göre Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, asgari ücrete ilişkin yaptığı açıklamada "Yıl sonunda bunu dikkate alarak yeni bir düzenleme yapacağız. Emekçilerimizi ezdirmeyeceğiz. Sermayenin emek düşmanlığı yapmasının karşısında olacağız" dedi.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyaretinde, kaybolan toplumsal vicdanı nasıl izlediğini anlattı2.Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerinden bir tankere daha operasyon3.Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıldır iddianame uyduramadı!4.Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutuklandı!5.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar
6.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları7.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’8.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi9.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu10.Trump'ın, Venezuela petrol planı hangi aşamada? işte son durum!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

Mustafa Yeneroğlu, üç harbiyeli genç kadını ziyare...

Karayip Denizi'nde sıcak dakikalar! ABD askerlerin...

Dönerciden terör örgütü çıkarmaya çalışanlar 1 yıl...

Rıza Akpolat ‘rüşvet’ iddiasından yeniden tutukla...

Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’d...


