Avea kullanıcılarına kötü haber!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Ağustos 9 2015
Tavan ücret uygulamasından muaf tutulan Avea, faturalı ve kontörlü hat paket aşım ücretlerine yüzde 80’e varan zam yaptı...

Avea, telekomünikasyon sektöründe uygulanan “tavan ücret” uygulamasından muaf tutulunca pek çok tarifesinin ses ve SMS aşımlarında 60 kuruşa kadar fiyat artışına gitti. Şirket, en pahalı paket aşım ücreti uygulayan operatör oldu.
Öğrencilere kazık
Yeni düzenlemede bu yıla ilişkin bazı değişiklikler şöyle:
Faturasız Mobil Öğrenci tarifesinde 23 Temmuz 2015 itibariyle indirimsiz konuşma fiyatı 46,25 kuruştan 60 kuruşa, SMS fiyatı da 33,25 kuruştan yüzde 80 artışla 60 kuruşa çıktı.
Hepsi zamlandı
Mobil Öğrenci Tarifesi’nde 1 dakikadan kısa süren çağrılara yüzde 30 gizli bir zam yapıldı.
23 Temmuz öncesi 1. saniyede 10 kuruş, 11. saniyede toplam 46,25 kuruş, 61. saniyede toplam 60 kuruş ücretlendirilirken, 23 Temmuz 2015 itibariyle 1. saniyede 10 kuruş, 11. saniyede doğrudan toplam 60 kuruş olarak güncellendi.
İki milyon müşteriden çıkacak
Bu fiyat artışının, söz konusu Mobil Ögrenci tarifesindeki abone başına aylık gelire (ARPU) yaklaşık 50 kuruş etkisi olacağı öngörülüyor. Bu durumda, Avea müşterilerinin toplamda ayda +1,5 ile 2 milyon TL daha fazla harcama yapmak durumunda kalacağı tahmin ediliyor.
Bugün
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!3.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi4.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'5.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!
6.BİM Bank geliyor: Süreç resmen başladı7.Zelenski 20 maddelik barış planını kamuoyuna ilk kez açıkladı8.Mahkeme salonunu birbirene katmışlardı: Daltonlar'ın cezası belli oldu!9.Rusya cephesinden ilk açıklama: Rus İHA'larının Türkiye'de ne işi var?10.Milyon dolarlar havada uçuşuyor: Rezan Epözdemir’in MASAK raporundan kimler kimler çıktı?

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamik...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...


