Avrupa, Salih Dursun'u konuşuyor!
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazartesi, Şubat 22 2016
GALATASARAY-Trabzonspor maçında karşılaşmanın hakemi Deniz Ateş Bitnel'in kırmızı kartını alarak hakeme gösteren Bordo-mavili futbolcu Salih Dursun, yaptığı hareket ile Avrupa basınında da gündem oldu.

Birçok tanınmış medya kuruluşu, kendi internet sayfalarında bu olayı manşetten okuyucularına duyurdu. Salih Dursun'un hakeme kırmızı kart göstermesi ile ilgili en dikkat çeken yorum ise İngiliz basınından Daily Mail gazetesinden geldi. Salih'in bu hareketinin, 1995 yılında İngilizlerin efsane oyuncularından Paul Gascoigne'nin hakem Dougie Smith'e gösterdiği sarı kartı hatırlattığı ifade edilerek, "Salih Dursun, Gascoigne kadar şanslı değildi" yorumunda bulunuldu.
İngilizlerin önemli gazetelerinden The Sun ise bu olayı, "Türk liginde kaos" başlığı ile okuyucularına duyurdu. BBC ise, Salih Dursun'un yapmış olduğu bu sıra dışı protesto için, "Trabzonsporlu Salih Dursun, hakeme kırmızı kart gösterdi" başlığını kullandı.
Almanların en tanımış gazetelerinden Bild ise, "Türkiye de çılgın maç. Oyuncu hakeme kırmızı kart gösterdi ve oyundan atıldı" başlığı ile haberi okuyucularına duyurdu.
İspanyol Marca gazetesi de, Salih Dursun'un hakeme gösterdiği kırmızı kart için, "Hakeme kırmızı gösteren oyuncu atıldı" başlığını atarken, Salih Dursun'un hakemin kararları ile dalga geçmek amacı ile bu hareketi yaptığını okuyucularına aktardı.
DHA
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzanan başarı hikayesi Tututanlar'da2.Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmesiyle ilgilenmiyor!3.Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştirileri peş peşe sıraladı4.Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında flaş gelişme: Veyis Ateş de gözaltına alındı5.Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY uçağı iniş yapmadan geri döndü

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

5 yılda 0'dan 35'e: Bir öğretmenin patronluğa uzan...

Putin: Rusya artık Ukrayna ordusunun geri çekilmes...

Tayyar muhalefete soyundu: İktidara ağır eleştiril...

Ünlülere uyuşturucu soruşturmasında flaş gelişme: ...

Bir garip 'misilleme' iddiası: Libya'ya giden THY ...


