Babacan: Ortak aday hedefinden sapma yok

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Salı, Ekim 4 2022
Babacan, altılı masanın ortak aday hedefinden sapma olmadığını ancak isim için seçim takviminin ilerlemesi gerektiğini söyledi. DEVA lideri altı partinin süreçte daha özenli olması gerektiğini de belirtti.
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, altılı masanın Cumhurbaşkanı seçimi için ortak aday çıkarma hedefinden sapma olmadığını, ancak ismin belirlenmesi için seçim takviminin ileri dönemlerini bekleyeceklerini belirtti. Babacan, altı genel başkan olarak bundan sonra masa için daha dikkatli ve özenli olma kararı aldıklarını kaydetti.

Babacan, Pazartesi akşamı Ankara'da gazetecilerle düzenlediği sohbet toplantısında seçime doğru gidilen süreçte gerek partisinin hazırlıkları gerekse altılı masanın çalışmaları ve son altılı masa toplantısında ele alınan konulara dair soruları yanıtladı.

Altılı masa bünyesinde şimdiye kadar çeşitli alanlarda komisyonlar kurulduğunu ve çalışmalar yapıldığını, ayrıca güçlendirilmiş parlamenter sistem için ortak bir hazırlığı da ortaya koyduklarını aktaran Babacan, son yapılan toplantıda ise altı partinin çalışmalarını kamuoyuna daha iyi duyurmak için bir iletişim komisyonu kurma kararı aldıklarını belirtti.

DEVA lideri Ali Babacan Pazartesi akşamı Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladıDEVA lideri Ali Babacan Pazartesi akşamı Ankara'da gazetecilerin sorularını yanıtladı

Babacan, iletişim komisyonuna ek olarak yeni bir çalışma grubu daha oluşturduklarını söyleyerek, bu komisyon üyelerinin temel politika alanlarında partilerin ortak çalışması ve eşgüdümünü sağlayacağını ve bu önemli adımla seçimlerden sonra kurulacak hükümetin her alanda neler yapacağı ile alakalı ortak politika çalışması başlatma kararı aldıklarını kaydetti.

"Ortak aday hedefinden sapma yok"
Altı muhalefet partisinin ortak aday çıkarma hedefinden sapma olmadığını da vurgulayan Babacan, amaçlarının birinci turda kazanmak olduğunu şu sözlerle anlattı:

"Şu anda siyasi partilerden hi

Bu haberler de ilginizi çekebilir