Bakanlık'tan Wikipedia'ya açılma şartı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Ağustos 1 2019
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye’de 2 yılı aşkın süredir yasaklı olan Wikipedia’nın açılması için, “Türkiye’yi terör örgütleriyle iş birliği içinde gösterdiğini” iddia ettiği içeriklerin silinmesi gerektiğini açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türkiye’de 2 yılı aşkın süredir yasaklı olan Wikipedia’nın açılması için, “Türkiye’yi terör örgütleriyle iş birliği içinde gösterdiğini” iddia ettiği içeriklerin silinmesi gerektiğini açıkladı.
Öte yandan önergeye yanıtın, internet yayınlarının RTÜK denetimi altına sokulmasıyla aynı gün gelmesi dikkat çekti.
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan’ın soru önergesine yanıt veren Bakanlık, Wikipedia’ya uygulanan sansürle ilgili açıklamalarda bulundu.
Birgün'den Anıl Karaca'nın haberine göre; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı, 2 yıldır Türkiye’de yasaklı olan Wikipedia’da yer alan bazı içeriklerin “Türkiye’yi terör örgütleriyle iş birliği içerisinde göstermeye çalıştığı” iddiasıyla siteye erişim engeli getirildiğini ve engelin kalkması için Wikipedia’nın içerikleri silmesi gerektiğini kaydetti.
Bakanlığın açıklaması şöyle:
“Bilgi Teknolojileri İletişim Kurumu Başkanlığı (BTK) tarafından Wikipedia’da yer alan ve Türkiye’yi terör örgütleriyle iş birliği içerisinde göstermeye çalışan içeriklerle ilgili olarak; 5651 sayılı Kanunun 8/a maddesi kapsamında Wikipedia’ya içerikleri çıkarması için birçok defa uyarı maili gönderilmiş, içeriklerin çıkarılmadığının tespit edilmesi üzerine, idari tedbir uygulanmış ve Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliği’nin 29/04/2017 tarihli ve 2017/2956 Değişik İş Sayılı Kararı ile onaylanmıştır.
Mahkeme kararına istinaden ilgili içeriğin kaldırılması için tekrar bildirimde bulunulmuş ancak müspet bir cevap alınamamıştır. Erişim engelinin kaldırılabilmesi için Ankara 1. Sulh Ceza Hakimliğinin 29/04/2017 tarihli ve 2017/2956 D. İş Sayılı Kararında yer verilen URL adreslerindeki içeriklerin çıkarılması gerekmektedir.” Önergesine verilen yanıt
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Hakime öyle dimdik sordu: “Rüşvet mi aldınız?”2.Tavşanın suyunun suyu gibi! ”Siz hiç doğuran delil gördünüz mü?”3.İşte gerçekler! Avrupa, Rusya'nın Oreşnik füzelerine ne kadar hazır!4.Eski Adalet Bakanı, başka bir ülkeden 'siyasi mülteci' statüsü aldı5.Türk milyarder, safari için gittiği Afrika'da çatışmada öldü!

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ

TÜRKMEN TERZİ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN
ÇOK OKUNAN HABERLER







