Basın tarihinin en büyük kıyımı
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Cumartesi, Nisan 9 2016
Pak Medya İş Sendikası, Türkiye’de basın tarihinin en büyük kıyımı yaşandığına dikkat çekerek, son 6-7 aylık bir süreçte 2 binden fazla basın emekçisinin kış ortasında işsiz kaldığını açıkladı.
Konuyla ilgili açıklama yapan PAK MEDYA İŞ Sendikası Başkanı İsmail Topçuoğlu'nun açıklamaları şu şekilde;
Türkiye'de basın tarihimizin en büyük kıyımı yaşanmaktadır. Son 6-7 aylık bir süreçte toplu işten çıkarmalar hızlanmış, yazılı ve görsel basında yaklaşık 2000'den fazla basın emekçisi “kış ortasında” işsiz bırakılmıştır. İktidarın medyaya yönelik baskıları sebebiyle art arda gelen işten çıkarmalar sebebiyle gazeteciler ev kiralarını, çocuklarının eğitim giderlerini ve kredi kartı borçlarını ödeyemez hale geldi.
Basın emekçilerine yönelik kıyımları hatırlayacak olursak;
26 Ekim 2015'te Bugün ve Millet gazeteleri ile Kanaltürk ve Bugün TV televizyon kanallarına kayyım atandı. Söz konusu dört medya kuruluşu bugün kapanmış durumda. Bu medya kuruluşlarında çalışan 600'den fazla basın emekçisi işsiz bırakıldı. İşten atılanların önemli bir kısmına mesnetsiz suçlamalar ileri sürülerek tazminatları dahi verilmedi, işsizlik maaşından yararlanması engellendi.
4 Mart 2016 tarihinde İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği talebiyle Zaman Gazetesi ve haftalık Aksiyon dergisine kayyım atandı. 7 Mart 2016 tarihinde de İstanbul 1. Sulh Ceza Hakimliği Cihan Haber Ajansı ve Reklamcılık AŞ'ye üç kayyum atanmasına karar verdi. Bütün bu medya kuruluşlarından bugüne kadar 200 civarında medya çalışanı işsiz kalmış durumda. Halen işine son verilmeyen muhabirlerin pek çoğu ise mobbing ve baskılara maruz kalmaktadır. Çalışmaya devam eden muhabirlerin aylık yemek iaşelerine (multinet) de el konulmuştur.
SAMANYOLU GRUBU'NA HUKUKSUZ KARARTMA
Haksız ve hukuksuzca TÜRKSAT uydusundan çıkarılan Samanyolu Televizyonu, SHaber, Dünya TV, Yumurcak TV, Mehtap TV, Hira TV, Burç FM gibi yayın kuruluşlarını içerisinde barındıran Samanyolu Yayın Grubu'nda da 800'den fazla medya çalışanı işinde olmuştur.
İşçi kıyımı, sadece bu medya ku
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vize uygulamasını kaldırıyor2.Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik krize direnemedi3.Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netleşti! İşte o anlar!4.Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvara test yaptırmıştı!5.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?
6.Kara para soruşturması saraya uzandı: Erdoğan'ın danışmanı şüpheli olarak...7.Adli Tıp sonuçları pozitif çıkan Sadettin Saran özel bir laboratuvara test verdi!8.TBB Başkanı Sağkan'dan Sadettin Saran tepkisi: 'Hukuka aykırı'9.11. Yargı paketi tamam 50 Bin Mahkuma af geliyor: Siyasiler hariç10.Bahçeli'nin düşen uçakla ilgili şüphesi ne? 'Böyle bir dönemde düşündürücü...'

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER

Amerika rüyasını bitiren karar: Trump 36 yıllık vi...

Cem Küçük de battı: Ayakkabı firması ekonomik kriz...

Düşen uçak ile kule arasındaki son konuşmalar netl...

Gözaltına alınmaktan kurtulamadı: Özel laboratuvar...

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkacak mı?


