Bitcoin 13 bin doları geçti
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Pazartesi, Ekim 26 2020
Bitcoin son 24 saatte yüzde 2,49 artışla 13 bin 295 dolara yükseldi ve toplam piyasa değeri 246,4 milyar dolara çıktı. Bitcoin'in bir haftalık yükselişi de yüzde 17'yi buldu.
Kurumsal yatırımcıların yaptığı alımlar ve PayPal'ın kripto para transferlerine açılacağının yanında, artan üretim maliyetleri kripto para piyasalarının en yüksek hacimli birimi Bitcoin'i 13 bin doların üzerine taşıdı.
Kripto para piyasaları analisti Charles Edward'ın hesaplamaları, bir Bitcoin'in hazırlama maliyetinin haziran ayında 11 bin doları bulduğunu gösteriyor.
MADENCİLER BITCOIN'İ ELDEN ÇIKARMAK İSTEMEYİNCE
Analistlere göre, üretim maliyetinin hızlı artması sebebiyle Bitcoin madencileri, ürettikleri birimleri satmaktan kaçınıyor. Bu yüzden artan talep fiyatları yükseltiyor.
Kripto para piyasalarda, haftanın son iş gününde 107,5 milyar doları bulan 24 saatlik işlem hacmi, hafta sonundaki zayıf işlemler sebebiyle 77,5 milyar dolara çekildi.
Kripto para piyasalarında en yüksek hacimli ilk 100 birimden 34 birimin değeri son 24 saatte düştü ve ilk 10 birimden yalnızca bir tanesi düşenler arasındaydı.
Zayıf işlemlere karşın, piyasadaki genel yükselişin etkisiyle, toplam piyasa hacmi 402,5 milyar dolar ile uzun süredir ilk kez 400 milyar doları aştı.
Toplam 7 bin 500 kripto para biriminin işlem gördüğü 31 bin 612 piyasadaki toplam piyasa hacminin yüzde 61,2'sini Bitcoin oluşturuyordu.
EN YÜKSEK HACİMLİ 10 KRİPTO PARA BİRİMİ:
1.Bitcoin yüzde 2,49 artışla 13 bin 295 dolar
2.Ethereum yüzde 0,90 artışla 415,9 dolar
3.Tether yüzde 0,04 artışla 1.00 dolar
4.XRP yüzde 0,67 artışla 0,25 dolar
5.Bitcoin Cash yüzde 1,86 artış
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifadesi...5.Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona kalmadı'
6.'Kemal Gülen ile Yoldayız' yeni bölümüyle yayında: Kaçırmayın!7.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı8.Duygulara köprü kurmak9.Hakan Fidan'a AKP'li Ensarioğlu'ndan partiyi karıştıran çıkış: 'Ya görevi bırakır ya da görevden alınır'10.İsrailliler Netanyahu hükümetini protesto etti: 'İsrail tarihinin en kötüsü’

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH
ÇOK OKUNAN HABERLER

Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa G...

Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Öze...

17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati...

Sadettin Saran suçlamalar için ne dedi? İşte ifade...

Putin'in seçim çağrısı Zelensky'i kızdırdı: 'Ona k...


