Brüksel dönüşü Erdoğan: Süngüsü düşmüş, hayal gücü gelişmiş

Okuma Süresi 3 dkYayınlanma Cumartesi, Mayıs 27 2017
Brüksel turunda AB liderlerinden peş peşe eleştiri ve uyarılar alan Erdoğan, önüne konan takvim için taahhüt verdiğini söyledi, gerisini hayal gücüne bıraktı; Merkel’e kızmış, Macron’a olur vermiş…
NATO Liderler Zirvesi için gittiği Belçika’nın başkenti Brüksel’de AB liderleriyle görüşen Tayyip Erdoğan, değerlendirmelerini dönüş yolunda beraberindeki gazetecilere yaptı.

Hürriyet’in haberine göre; görüşmelerin odağında referandum sürecinde gerilen Türkiye-AB ilişkileri yer aldı.

AB takvim çıkardı, Erdoğan taahhüt verdi

AB ile yaşanan gerilimi mazide bırakma isteğiyle Brüksel’de boy gösterdiğini “Referandum sürecinde yaşananların geride bırakılması gerekiyor” sözleriyle açıklayan Erdoğan, liderlere “AB üyelik sürecine yeni ve pozitif bir ivme kazandırılması” talebini ilettiğini belirtti.

Görüşmelerde mülteci anlaşmasının uygulanması, vize konusu, terörle mücadele gibi konuları görüştüklerini söyleyen Erdoğan, AB liderlerinin insan hakları, ifade-basın özgürlüğü, idam cezasının geri getirilmesi gibi başlıklarda sıraladığı eleştiri ve uyarılardan söz etmedi ancak adım atma taahhüdünde bulunduğunu aktardı:

Birtakım çalışmalar yapmışlar. Şu anda kendilerinden bu yaptıkları çalışmaya yönelik biz 12 aylık takvim aldık. Bu takvim üzerinde dışişleri ve AB bakanlıklarımızla bir çalışma yapacağız ve adımları atacağız.

ERDOĞAN “ÜYELİK HEDEFİ”NDEN SÖZ ETTİ, AB YETKİLİLERİ SOMUT ADIM İSTEDİ

Merkel’e “Nasıl yaparsın?” diye kızmış, Macron gözüne girmiş!

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Erdoğan ile yaptığı görüşmelerde ifade ve basın özgürlüğü konularında uyarılarda bulunduğu, her iki liderin kendi ülkelerinin vatandaşı olan gazetecilerin derhal serbest bırakılması gerektiğini ilettiği açıklanmıştı.

Erdoğan ise “ayar yiyen” pozisyonunu örtebilmek için “ayar veren” bir görüntü sergilemeye çalıştı. Macron için “Genç, 40 yaşında bir arkadaşımız. Pozitif bir enerji verdi” demekle yetinen Erdoğan, Merkel ile görüşmesini ise şu

Bu haberler de ilginizi çekebilir