Bu ankete göre AKP ilk kez %35'in altında çıktı
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Haziran 10 2018
Piar Araştırma şirketi 24 Haziran erken seçimi için son anket sonuçlarını yayınladı. Araştırmanın en dikkat çekici sonucu Millet İttifakı'nın oy oranlarının Cumhur İttifakı'ndan fazla olması ve AKP'nin %35'in altında oy alması oldu.
Piar’ın anketine göre bu pazar günü seçim yapılsa, AKP yüzde 34.8, MHP yüzde 7.3, CHP yüzde 23.4, İYİ Parti yüzde 17.2, HDP yüzde 14.1, ve Saadet Partisi de yüzde 2.5 oranında görülüyor. Kararsız seçmenlerin de dağıtılmış olduğu bu sonuçlara göre HDP de yüzde 10’luk seçim barajının üstünde yer alıyor.
Ankete göre CHP, İYİ Parti ve Saadet’in oluşturduğu Millet İttifakı, AKP, MHP ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nı 1 puanla geçiyor. Millet İttifakı, % 43,1 oranını yakalarken Cumhur İttifakı’nın oy oranı ise 42.1. Herhangi bir ittifakta yer almayan HDP’nin oy oranı ise 14.1.
ERDOĞAN YÜZDE 40’IN ALTINDA
Ankete göre Cumhurbaşkanı seçiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yüzde 40’ın altında görünüyor. İlk turda yüzde 50+1’i oyu alamayan Erdoğan’ın ikinci turdaki rakibiyse yüzde 26’ile Muharrem İnce oluyor.
Ankete göre cumhurbaşkanı seçiminde Erdoğan’a yüzde 39.7, Muharrem İnce’ye yüzde 26, Meral Akşener’e yüzde 21.2, Selahattin Demirtaş’a yüzde 11.1, Temel Karamollaoğlu’na yüzde 1.8, Doğu Perinçek’e de yüzde 0.5 oranında destek çıktı.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!3.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

ERTUĞRUL İNCEKUL

SAFVET SENİH

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


