Bu geceye dikkat: Bugün son olabilir…
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Kasım 7 2024
ABD'deki başkanlık seçimi küresel ekonomik öngörülere yeni bir yön verirken gözler bu kez de 22.00’de açıklanacak ABD Merkez Bankası Fed faiz kararına çevrildi.
Donald Trump’ın ABD başkanlık seçimlerini kazanmasının ardından dolar uluslararası piyasalarda birçok para birimi karşısında değer kazandı. Altın fiyatları ise son beş ayın en büyük günlük düşüşünü kaydetme yolunda ilerlese de 3 haftanın en düşük seviyesi olan 2.652,19 dolara geriledi ve yüzde 2,7’lik düşüş yaşadı.
DOLARDA BEKLENEN HAMLE GERÇEKLEŞTİ
Dolar, özellikle pound, euro ve Japon yenine karşı yaklaşık yüzde 1,5 değer kazanarak Mart 2020'de pandeminin başlangıcından bu yana en büyük sıçramasını yaptı. Gelişmekte olan piyasalarda, Meksika pesosu, ABD ile artan ticaret engelleri beklentisi nedeniyle dolar karşısında yüzde 3 gerileyerek son iki yılın en düşük seviyesine indi. Trump’ın zaferiyle yatırımcılar ABD Doları’na yönelirken altın fiyatları ise geriledi.
ALTIN VE DOLARDA SON DURUM
Bugün ise piyasalar için bir başka önemli eşik olan ABD Merkez Bankası Fed faiz kararı açıklanacak. Fed faiz kararı öncesinde Dolar Endeksi dün 4 aylık zirveye ulaşmasının ardından bu sabah 104.88 seviyesinde yer alıyor. Ons altın fiyatı 2.658 dolar seviyesinde yatay hareket ediyor. Yurt içine bakıldığında serbest piyasada dolar/TL kuru 34,19 TL’den, euro/TL kuru da36,72 TL’den değerleniyor. Gram altın fiyatı 3.000 TL’nin altına gerilemiş durumda. Bu sabah Kapalıçarşı serbest piyasada altının gram fiyatı 2.922 TL seviyesinde bulunuyor. Çeyrek altın fiyatları 5.167 TL, Cumhuriyet altını da 20.882 TL’den ekranlara yansıyor.
FED FAİZ KARARI AÇIKLANIYOR
Günün son saatlerinde piyasaların gözü Fed faiz kararında olacak. Kararın ardından Başkan Jerome Powell'ın basın toplantısı yakından takip edilecek. Fed faiz kararı TSİ 22.00’de duyurulacak, paranın patronu ise 22.30’da konuşmasını yapacak.
FED FAİZ KARARI NE OLUR?
Donald Trump'ın ABD'nin 47'nci b
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi9.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?10.2026'nın ilk günü Yeni Zelanda'da başladı!

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


