Bu kadarına da pes diyeceksiniz!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Eylül 30 2015
Daha önce seçim gecesi yaptığı çarkla gündeme gelen hükümete yakın MAK Danışmanlık 19-23 Eylül tarihleri arasında Doğu ve Güneydoğu bölgelerini hariç tutarak yaptığı anketi yayınladı, Akit de haberi 279 vekil çıkıyor diye haber yaptı.

Hükümete yakınlığı ile bilinen ve 7 Haziran'da 6 saat içinde yaptığı çark ile tanınan MAK Danışmanlık'ın Yeni Akit'te de yayınlanan son anketinde büyük bir skandala imza attığı ortaya çıktı. Ankette Doğu ve Güneydoğu illeri yer almadı. Bu ankete göre %45'i bulan AKP'yi 279 vekil çıkarırken gösteren anketi Akit gazetesi de 279 vekil çıkıyor müjdesiyle haberleştirdi.
DOĞU VE GÜNEYDOĞU'YU KATMADAN ANKET YAPIP TEK BAŞINA AKP İKTİDARI ÇIKARDILAR
Rota Haber'in haberine göre, Hükümete yakınlığı ile bilinen MAK Danışmanlık'ın 19-23 Eylül tarihleri arasında, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi hariç yaptığı skandal ankete göre, halkın yüzde 45.34'ü, yarın seçim olsa oylarını AKP'ye vereceğini belirtmiş.
Yeni Akit Gazetesi'ne yer alan haberde MAK Danışmanlık şirketi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri hariç olmak üzere diğer bölgelerdeki 26 büyükşehir, 19 il ve 171 ilçede 5 bin 500 kişiyle yüz yüze görüşmelerle yaptığı ankete göre halkın yüzde 45.34'ü AKP'ye, yüzde 28.78'i CHP'ye, yüzde 15.08'i MHP'ye ve yüzde 7.64'ü ise HDP'ye 'yarın seçim olsa' oylarını vereceklerini ifade ediyor.
MANİPÜLASYONDA SON NOKTA: BARAJ ALTINDAKİ HDP'YE 66 VEKİL
Ankete göre milletvekili dağılımı ise şu şekilde ortaya çıkıyor;
AKP: 279, CHP: 141, HDP: 66, MHP: 64
Skandal anketin ne kadar ''ciddi'' şekilde hazırlandığını gösteren bir detay daha:
Anket ile ilgili bir skandal durum da milletvekili
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!3.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'4.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!5.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!
6.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı7.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti8.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'9.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!10.Ünlüleri sarsan uyuşturucu skandalına Okan Buruk'un da adı karıştı! Savcılıktan açıklama geldi

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







