Bunu ekranda görürseniz hemen silin yoksa...
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Çarşamba, Mart 30 2016
E-posta ile geliyor, cihazı kilitliyor, fidye istiyor...

ESET, e-posta yoluyla bulaşan yeni bir fidye yazılımı tespit etti. Nemucod adlı bu zararlı yazılım, zip dosyaları içeren e-mailler aracılığıyla yayılıyor. Online fatura ya da mahkeme celbi gibi resmi görünümlü belge olarak gelen bu e-postaların eklentilerini açan kişilerin bilgisayarları kilitleniyor, dosyaları şifreleniyor ardından şifreyi kırmak için fidye talep ediliyor. Özellikle operatörlerden, mahkemelerden ve servis sağlayıcılardan gelmiş gibi görünen e-postalardan uzak durun, hemen silin!
KULLANICIDAN FİDYE İSTİYOR
Kullanıcıyı kandırarak, bilgisayar sistemlerine şifre-fidye yazılımı bulaştırmak, ardından da bunu düzeltmek için para talep etmek, bir süredir tüm dünyada siber suçluların en çok tercih ettiği suç yöntemi haline dönüştü. Son üç yıldır Cryptolocker, bu konudaki en popüler yazılım olarak öne çıkarken, bu yazılımın pek çok türevi de ortaya çıkmaya başladı.
ADI NEMUCOD
Global antivirüs yazılım kuruluşu ESET, bu türevlerden biri olan Nemucod hakkında uyarıda bulundu. Teknik adıyla “JS/TrojanDownloader.Nemucod“ olarak etiketlenen bu zararlı yazılım, Avrupa, Kuzey Amerika, Avustralya ve Japonya’da yüksek oranda görüldü.
HÜRRİYET
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...2.Sevilay Yılman'a neler oldu? Okan Buruk'un adını verince, Galatasaray istedi TMSF işten attı!3.AI şavaşları: Gemini, ChatGPT’yi geçti!4.Murat Ongun yandaş Cem Küçük'ü ifşa etti!5.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'
6.Barış Boyun davası: Mahkeme salonu karıştı jandarma biber gazı kullandı7.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti8.Şamil Tayyar'dan bomba iddia: 'Ela Rümeysa Cebeci itirafçı oldu arşivini getirecek!'9.Ekol TV neden yayınlarını durdurdu!10.Rusya askeri hedeflerinden vazgeçmeyecek ve Batı

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU

KADİR GÜRCAN

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







