Bunu yazana ceza!
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Haziran 15 2016
Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Darendelioğlu, "Aracına ’Satılık’ yazdığı için zabıtadan ceza yedi" şeklindeki haberlerle ilgili bir açıklama yaptı. Darendelioğlu, otoparklar da dahil olmak üzere ruhsatlandırılmamış yerlerde oto alım satımı yapanlara 10 yılı aşkın süredir ceza yazıldığını söyledi. Olayın bireysel bir konu olmadığını da ifade eden Darendelioğlu, bu yıl aynı durumdaki toplam 42 araca aynı işlemin yapıldığını kaydetti.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ahmet Darendelioğlu, 15 Nisan 2016 tarihinde Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekiplerince ceza yazılan 60 HC 598 plakalı araçla ilgili yapılan haberlere açıklık getirerek söz konusu olayda zabıta ekiplerinin görevlerini yaptığını söyledi. Kayseri şehrinin açık oto pazarı olmadığını ifade eden Ahmet Darendelioğlu "İsteyen istediği yerde istediği bir şeyi seyyar satıcılıkla satamaz, satmamalıdır. Böyle yapmak isteyenlere de müdahale etmek zabıta ekiplerimizin görevidir. Zabıta ekiplerimiz intizamın korunmasını sağlayarak halkımızın huzuru için çalışmaktadır. Nasıl ki, seyyar satıcılarla halkımızın desteğiyle mücadele edilmiş ve başarılı olunmuşsa, her türlü seyyar anlayışıyla da mücadeleye devam edilecektir. Aksi takdirde halkımızın da takdir edeceği gibi şehrimizdeki bazı caddeler, ’Satılık’ ibaresi taşıyan araçlar tek sıra dizilmek suretiyle açık oto pazarına dönüştürülmektedir. Pek çok vatandaşımız da bu durumdan rahatsızlığını belediyemize iletmiştir. Zabıta ekiplerimiz yaya ve araç yoğunluğu olan bölgelerin işgal edilerek oto alım satım yerleri haline getirilmesini ve bunun gittikçe yaygınlaşmasını önlemek için çalışmaktadır" şeklinde konuştu.
Olayın kanun ve yönetmelikler çerçevesinde yaşandığını Darendelioğlu sözlerini şöyle sürdürdü:
"Zabıta ekiplerimiz Sivas Caddesi’nde ücretsiz otoparkı işgal eden 60 HC 598 plakalı araca 15 Nisan 2016 tarihinde 219 TL ceza yazmıştır. Cezanın gerekçesi Kayseri Büyükşehir Belediyesi Maktu Ceza Yönetmeliği’nin 23. Maddesinde belirtilmiştir. Hangi durumlarda ceza yazılacağını belirten 23’üncü maddenin ’aa’ bendinde ’Belediyece tespit edilen yer ve alanlar dışında, ruhsatlandırılmamış yerlerde oto alım satımı yapmak’ ifadesi de vardır. Dolayısıyla bu maddeye aykırı davranışlar cezayı gerektirir. Üstelik bu yönetmelik bugünün veya bu yılın yönetmeliği değildir. Ruhsatlandırılmamış yerlerde oto alım satımının suç olduğunu belirten Büyükşehir Belediyesi Maktu Ceza Yönetmeliği zaman
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kim düşük kim gözde! Erdoğan'ın uçağında yandaş değişim profilinin detayları2.Rusya, 'Oreşnik' füzesini ateşledi: Kiev ve Lviv’de büyük hasarlar3.ABB'den Melih Gökçek hakkında suç duyurusu4.Avrupa en çok iki Türk ürününü geri gönderdi5.Karadeniz’de kargo gemisine drone saldırısı: İkinci kaptan öldü, 1 denizci yaralı
6.BRICS ülkeleri Güney Afrika sularında gövde gösterisi yaptı7.Trump: 'Grönland‘ı ABD almazsa Rusya veya Çin alacak’8.Fransa ve İngiltere Ukrayna'ya 15 Bin Asker Gönderecek: Moskova sert tepki verdi9.İran protesto: Trump'tan tehdit, Hamaney'den rest10.Emniyet Müdürü, eşine, şöförlü çakarlı araç tahsis etmiş!

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER







