Büyük şirketleri kurtarma operasyonu ... En az 100 milyon TL borçları olanlar yararlanacak
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Perşembe, Eylül 20 2018
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), şirketlerin bankalara olan borçlarının yeniden yapılandırılmasına dair ‘çerçeve anlaşma’nın 19 Eylül itibariyle imzalanıp uygulamaya girdiğini açıkladı.
Türkiye Bankalar Birliği (TBB), şirketlerin bankalara olan borçlarının yeniden yapılandırılmasına dair ‘çerçeve anlaşma’nın 19 Eylül itibariyle imzalanıp uygulamaya girdiğini açıkladı. TBB’nin duyurusunda anlaşmanın toplam kredilerdeki payı yüzde 90 olan banka ve diğer finansal kuruluşlar tarafından imzalandığı belirtildi.
15 Ağustos’ta yayımlanan BDDK yönetmeliğiyle resmileşen ‘Finansal Borçların Yeniden Yapılandırılması Yönetmeliği’nin uygulamasına yönelik detaylar belli oluyor. Türkiye Bankaları Birliği ‘Çerçeve Anlaşma’da anlaşma sağlandığını açıkladı. Borç yeniden yapılandırmasının 100 milyon TL üzeri borçları kapsayacak.
TBB duyuruda, uygulamanın amacının ‘gelir-gider dengesi geçici olarak bozulduğu için borçlarını vadelerini ödemekte zorlanan işletmelere destek olmak’ olduğu belirtilirken, “Bu sayede, borçlarının yeniden yapılandırılması veya yeni bir itfa planına bağlanması sonucunda borçlarını geri ödeme kabiliyeti kazanacağı tespit edilen işletmelerin ekonomik faaliyetlerinin sürdürülerek nakit akımlarının düzenlenmesine ve yükümlülüklerini yerine getirmelerine yardımcı olunacaktır” dendi.
100 MİLYON TL VE ÜZERİ BORÇ
Borçların yeniden yapılandırılmasında uygulanacak ‘çerçeve anlaşma’nın taslağına dair detaylar dün ortaya çıkmıştı. Buna göre, banka, faktoring gibi finans kurumlarına toplam borcu 100 milyon TL ve üzeri olan şirketlerin yeniden yapılandırma başvurusu yapabilecek.
SÜREÇ NASIL İŞLEYECEK?
Borç yapılandırmak isteyen şirketin, ‘çerçeve anlaşma’ya imza atan, borçlu olduğu bankalardan herhangi birine başvurması yeterli olacak. Başvuruyu alan banka, TBB bünyesinde bankaların temsilcilerinin yer aldığı komiteye borçlu şirketin talebini iletecek. Yapılacak fizibileteden sonra borçlu şirketin talebi, alacaklı kurumlar
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı2.Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sırada3.12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan vurdu! İşte o kare...4.Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general hayatını kaybetti5.Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlığına soyunmuş'

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER

AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürü...

Aile birleşimi vizesinde Türkler Almanya'da ilk sı...

12 yaşındaki çocuk, okul müdürünü gözünü kırpmadan...

Moskova bambalı saldırıyla sarsıldı: Rus general h...

Özel'e Meriç tepkisi artıyor: '15 Temmuz militanlı...


