Dündar ve Gül, AYM’ye başvurdu
⏱ Okuma Süresi 1 dk•Yayınlanma Pazar, Aralık 6 2015
MIT TIR’ları ile ilgili haber yaptıkları gerekçesi ile tutuklanan Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül, Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu.

Dündar ve Gül, avukatları aracılığıyla AYM’ye bireysel başvurularını yaptı. Yapılan başvurularda Dündar ve Gül’ün suçlulukları hakkında kuvvetli delil bulunmadığı vurgulandı. Başvuruda ayrıca Dündar ve Gül’ün kaçmaları, delilleri yok etme veya değiştirme hallerinin bulunmadığı gerekçesi ile tutuklanmalarının Anayasa'ya aykırı olduğu kaydedildi. Dosyaya erişim hakkının da engellendiğinin ifade edildiği başvuruda, haber kaynağının açıklanmaya zorlanması nedeniyle basın özgürlüğünün ihlal edildiğinin altı çizildi.
CİHAN
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Kenya'da adam kaçırma girişimi: Eğitimci Mustafa Güngör'ün Türkiye'ye iade riski var!2.Meriç'te Erdoğan'la aynı safta yer tutan Özgür Özel'e tepkiler büyüyor3.17-25 Aralık'ın yıl dönümünde AKP'li vekilin saati dikkat çekti: İşte o saat!4.AİHM kararlarına rağmen hukuksuz operasyonlar sürüyor: 1601 kişi daha tutuklandı5.Duygulara köprü kurmak

KADİR GÜRCAN

ABDULLAH AYMAZ

ŞERİF ALİ TEKALAN
ESRA BÜYÜKCOMBAK

HARUN TOKAK
ÇOK OKUNAN HABERLER







