Caretta carettayı silahla vurmuşlar
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Pazar, Nisan 25 2021
İzmir Güzelbahçe'de yaralı olarak bulunan Caretta caretta türü deniz kaplumbağasının ateşli silahla yaralandığı belirtildi.
Cumhuriyet'te yer alan habere göre İzmir'de Güzelbahçe açıklarında yaralı olarak bulunan Caretta carettanın silahla vurulduğu ortaya çıktı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi’ne bağlı dalgıç ekibinin Güzelbahçe açıklarında yaralı olarak bulduğu Caretta caretta türü deniz kaplumbağasının sağlık durumuna dair açıklama yapıldı.
Dişi olduğu belirlenen 26 kilogram ağırlığındaki deniz kaplumbağası, Doğal Yaşam Parkı’ndaki veteriner hekimler tarafından tedaviye alındı. Röntgen filminden hayvanın ateşli silahla yaralandığı belirlendi. Sol yüzgecinde 8 santimetrelik derin yırtık, yüzünün sol tarafında 7 santimetrelik doku kaybı, kabuğunda ise 4,5 santimetre çatlak bulunduğu açıklanan deniz kaplumbağasının yaraları temizlenerek tedavisine başlandı. Caretta carettanın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.
Caretta carettanın bir süre daha tedavi altında tutulduktan sonra yarın Muğla'nın Ortaca ilçesindeki Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'ne (DEKAMER) gönderilmesi planlanıyor.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, Saran’ın değil, Fenerbahçe’nin gücüdür”2.'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'3.Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeyecek!4.Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle serbest bırakıldı5.MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinler' çıkışı siyasiler için de bir anlam taşıyor mu?
6.Can Holding soruşturmasında yeni gelişme!7.OYAK'ta neler oluyor? Üyeler deprem yardımları tutarsız olunca hesap sordu!8.Barış Terkoğlu adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelenskiy: ABD ile anlaştığımız konular var!10.Kıyamet için gemi inşa ettiren sahte peygambere büyük öfke: Gemiyi ateşe verdiler

PROF. DR. OSMAN ŞAHİN

SAFVET SENİH

CUMA KARAMAN

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI
ÇOK OKUNAN HABERLER

AKP'li Şamil Tayyar'ın dediği çıkmadı! ”Bu karar, ...

'Ukrayna'daki savaş 90 gün içinde sona erebilir!'

Melih Gökçek mahkum oldu: 20 bin tl tazminat ödeye...

Lütfi Arıboğan ve İlhan Helvacı adli kontrolle ser...

MHP'li Yıldız'ın kapsam dışı kalanlar 'sabretsinle...


