Çarpıcı dolar yorumu
⏱ Okuma Süresi 3 dk•Yayınlanma Çarşamba, Ağustos 19 2020
Dünyanın en büyük yatırım bankalarından biri olan Morgan Stanley dün hazırladığı değerlendirmesinde 2020'de küresel salgının sebep olduğu dalgalı ortamda en iyi güvenli liman para biriminin dolar olduğunu kaydetti.
Morgan Stanley analistlerinin hazırladığı araştırma notunda, "ABD Doları'nın, özellikle düşük ABD faizlerinin doları 'carry trade' için daha cazip fonlama para birimi haline getirdiği bu dönemde, en iyi güvenli liman para birimi olmasını bekliyoruz." denildi.
Araştırma notunda Japon Yeni ve İsviçre Frankı'nın göreceli olarak güvenli varlıklar olduğunun altı çizildi.
Dolarda aşağı eğilim beklentisi şimdilik devam ediyor
SON İKİ YILIN EN DÜŞÜK SEVİYESİNE GERİLEDİ
Dolar diğer güçlü para birimleri karşısında 18 Ağustos'ta 27 ayın en düşük seviyesine geriledi.
Dolar endeksi yatırımcıların riskli varlıklara yönelmesi ile birlikte 92,477'ye kadar inerek 2018 yılı mayıs ayından beri en düşük seviyesini gördü.
Araştırma notunda bahsi geçen "Carry trade (açığa satış)"; yatırımcıların dolar ve yen gibi düşük faizli para birimleri ile borçlanıp, faizden kazanç sağlamak amacıyla daha yüksek faizli varlıkları satın aldığı işlemlere deniyor.
Belirsizlik dönemlerinde, yatırımcılar bu yüksek faizli varlıklardan çıkarak tekrar borçlandıkları para birimine geri dönebilirler ve bu da bu para birimlerini güçlendirebilir.
Morgan Stanley analistleri "en güvenli liman" diye doları işaret etse de risk bekleyişlerinin şimdilik destek bulmaya devam etmesini beklediklerini ve bu yüzden dolarda aşağı eğilim düşüncesini koruduklarını belirtti.
DOLAR SALGININ BAŞINDA ZİRVEYE TIRMANMIŞTI
Dünya rezerv parası dolar 2020 yılının başlarında yeni tip Koronavirüs (Covid-19) salgınının sebep olduğu panik ortamı ve Koronavirüs'ün ABD'de yayılması ile birlikte 3,5 yılın en yüksek seviyesine
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.Enkaza ulaşıldı, kurtulan yok: Libya Genelkurmay Başkanı'nı taşıyan uçak Haymana civarında düştü!2.Suriye’de Hakan Fidan’a Soğuk Duş3.BM koruması altındaki eğitimci Güngör'ün Türkiye'ye iade tehlikesi sürüyor!4.Ne mesaj taşıyor? Karadeniz'de Türk gemisine kamikaze dron saldırısı yapıldı!5.MEB yine yapacağını yaptı: Yıllardır sürüyordu kaldırdı!
6.Karadağ kısa süre önce yaşanan krizden sonra vize kararını verdi!7.Daltonlar çetesine bir soruşturma daha: Mahkeme salonunda jandarmaya saldırmışlardı!8.Uyuşturucu Soruşturması: Emrullah Erdinç serbet9.Otobüs umre için Arabistan'da bulunan Türk kafilesinin içine daldı: Ölü ve yaralılar var!10.İşte 2026'nın asgari ücret rakamı!

CUMA KARAMAN

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

HÜSEYİN ODABAŞI

ABDULLAH AYMAZ
ÇOK OKUNAN HABERLER







