Cezaevinde şüpheli bir şekilde hayayını kaybeden Emniyet Müdürü Güven defnedildi...
⏱ Okuma Süresi 2 dk•Yayınlanma Perşembe, Temmuz 5 2018
Geçen ay tutuklanan ve Sincan 1 Nolu F Tipi Cezaevi’nde tek kişilik hücrede ölü bulunan eski Ankara İstihbarat Şube Müdürü Zeki Güven’in cenazesi defnedildi.
Önce cezaevinden alınan ve daha sonra rutin otopsi yapılan Güven’in cenazesi memleketi Bilecik’e bağlı Yenipazar ilçesine gönderildi. Burada ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Güven, Yenipazar mezarlığına defnedildi.



Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı KHK ile kamu görevinden ihracından önce Bolu Emniyet Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Güven’in, 2 Temmuz günü 18.30 sıralarında koğuşunda hayatını kaybettiği açıklanmıştı. Tek kişilik hücrede tutulan Emniyet Müdürünün şüpheli vefatı kalp krizi olarak duyurulmuştu.
Güven ve eşi eski hakim Sevda Güven, Eskişehir’deki bir alışveriş merkezinde 40 gün önce polis tarafından yakalanarak tutuklanmıştı.
Cenaze töreni dün ikindi namazından sonra gerçekleştirildi. Zeki Güven’e son görevini yapmak üzere halen tutuklu olan eşi Sevda Güven’e de izin verildi. Sevda Güven, Yenipazar’daki aile evinde taziyeleri kabul ettikten sonra cezaevine geri götürüldü.

Güven yakalandıktan sonra Hanefi Avcı tarafından “Çok kritik adamdır, umarım iyi sorgulanır. Konuşursa birçok şeyi aydınlatır.” diyerek hedef gösterilmişti.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanlarından Ömer Turan ise Zeki Güven’in ölümü üzerine twitter hesabından ilginç bir bilgiyi çarpıtarak ‘örgüt infazı’ diye yazmış ve konuşacağını ileri sürmüştü.
Bu haberler de ilginizi çekebilir
En Çok Okunanlar
1.ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzmana göre açıklama tesadüf değil!2.Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğenine kurşun yağmuru3.Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatırladı!4.Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü Seçimli Genel Kurul'a gidiyor5.İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçlarında ceza ertelenemez'
6.Avrupa endişeli: Oreşnik seyir füzeleri Belarus'ta aktive edildi!7.Ersoy'un etkin pişmanlık oyunu tutmadı: 'Soruşturmaya katkı sağlamadı'8.Ünlülere uyuşturucu soruşturması: Şeyma Subaşı adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı9.Zelensky görevden ayrılma işareti verdi10.Türkiye'nin adaletsizlik rekoru: AİHM'nin 2.420 kişi için verdiği ihlal kararı ne anlama geliyor?

SAFVET SENİH

ERTUĞRUL İNCEKUL

ABDULLAH AYMAZ

ORHAN KESKİN

ARİF ASALIOĞLU
ÇOK OKUNAN HABERLER

ABD, Türkiye'deki 'büyük depremi' biliyor mu? Uzma...

Almanya'da sokak ortasında Hüseyin Baybaşin'in yeğ...

Özel nihayet askeri öğrenciler ve KHK'lıları hatır...

Saran baskılara dayanamadı: Fenerbahçe 'Olağanüstü...

İşkencecilere AYM'den kötü haber: 'İşkence suçları...


